Dan Tudorache, audiat de procurori în dosarul în care reclamă fraudarea alegerilor de la Sectorul 1

Dan Tudorache, candidatul PSD la alegerile locale 2020 pentru Primăria Sectorului 1, a fost citat vineri la Secţia Specială în dosarul privind acuzaţiile de fraude electorale de la alegeri, informează România TV. Vă reamintim că Tudorache a cerut renumărarea voturilor, apoi anularea alegerilor de la Sectorul 1 pe motiv de fraudă.  Tot acolo ar urma să fie audiat și judecătorul care a condus Biroul Electoral al Sectorului 1.

RomaniaTV.net
02 oct. 2020, 10:05
Dan Tudorache, audiat de procurori în dosarul în care reclamă fraudarea alegerilor de la Sectorul 1

Primarul în funcţie al Primăriei Sectorului 1 Daniel Tudorache a declarat, vineri pentru News.ro, că a fost chemat la audiere de Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) luni la ora 13.00, pentru a oferi detalii cu privire la plângerea pe care a făcut-o.

Tudorache a relatat faptul că liderul USR Dan Barna a fost lăsat să intre în incinta biroului electoral în acea noapte şi că reprezentaţi ai USR-PLUS erau în acea încăpere peste sacii cu procese verbale, deşi nu aveau un act în prealabil de la BES 1.

„La Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie am depus solicitarea, de aceea sunt convocat acolo. Pentru că e procuror (Nicolae Sprîncu – n.r.), ei sunt abilitaţi să judece. Am făcut şi la Parchetul General şi la Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie. Am făcut plângere deoarece Dan Barna a fost lăsat să intre şi era interzis să intre în biroul electoral şi faptul că le-a permis să intre fără să aibă un act în prealabil din partea biroului electoral, atunci când erau peste saci. Mă cheamă să dau mai multe detalii”, a precizat Dan Tudorache, vineri pentru News.ro.

Întrebat dacă va fi chemat la audieri şi procurorul Nicolae Sprîncu şeful BES 1, Daniel Tudorache a răspuns: „Bănuiesc că îl vor chema şi pe preşedintele biroului electoral Sector 1”.

Dan Tudorache a cerut joi anularea alegerilor din Capitală și reluarea întregului proces electoral după imaginile cu sacii cu voturi de la Sectorul 1 prezentate miercuri seară de mai multe posturi TV. Tudorache a spus că rezultatul a fost ”viciat” inclusiv pentru primarul general și a cerut reluarea alegerilor în București.