Dan Tudorache: Avocatul PSD Sector 1 va depune o plângere penală la Parchetul General în cazul imaginilor cu sacii de voturi

Dan Tudorache, primarul în funcţie al Sectorului 1, a declarat că avocatul PSD Sector 1 urmează să depună o plângere penală la Parchetul General în cazul imaginilor cu sacii de voturi din sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, care au fost difuzate în spaţiul public.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 14:44
Dan Tudorache: Avocatul PSD Sector 1 va depune o plângere penală la Parchetul General în cazul imaginilor cu sacii de voturi

Avocatul va face plângere pentru că unele persoane au intrat în sală cu sacii de voturi, având doar acordul preşedintelui BES, nu şi al Biroului Electoral al Sectorului 1, a mai spus Tudorache.

Potrivit Biroului Electoral Sector 1, în imaginile filmate în noaptea de luni spre marţi apare preşedintele Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, care, împreună cu preşedintele secţiei de votare, a intrat în cameră pentru a ridica sacul care conţine semnăturile votanţilor.

„Alături de aceştia se aflau şi reprezentanţi USR PLUS, care, în conformitate cu dispoziţiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat să participe la procedură, cerere admisă de către preşedinte tocmai pentru a se asigura transparenţa procesului electoral”, a transmis BES.

Persoana din imagini, care apare în timp ce caută printre saci, face parte din personalul tehnic auxiliar al BES 1 şi lucrează în cadrul Primăriei Sector 1.

„Persoana care apare în alt cadru al filmării, într-un colţ al încăperii şi aşază un sac, este un membru al Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, iar acel sac conţine procesele verbale ale unei secţii de votare”, a mai precizat BES 1.

Clotilde Armand, noi declaraţii în scandalul fraudării alegerilor: „Dan Tudorache dă foc democraţiei pentru că a pierdut. E criminal!”


loading...