Dan Tudorache, noi dezvăluiri despre scandalul de la Biroul Electoral Sector 1. „Îşi bat joc de noi. Efectiv furau cu sacul” VIDEO

Dan Tudorache, primarul în funcţie al Sectorului 1, a declarat, miercuri, la România TV, că mai mulţi reprezentanţi USR au intrat în clădirea Biroului Electoral Sector 1, de unde au ieşit încărcate cu rucsaci. Social-democratul a explicat că persoanele "nu aveau ce să caute" în clădirea Primăriei Sectorului 1, care în mod normal, e păzită de jandarmi. "Au intrat ca hoţii în clădire şi în vedeam după o oră şi jumătate cu rucsacii în spate. Acel jandarm i-a lăsat să plece. Le-a facilitat plecarea", a acuzat Tudorache.

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 19:12

UPDATE: Şeful PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, a venit la locul de unde au fost furaţi mai mulţi saci plin cu voturi. Acesta susţine că nu a a văzut imaginile şi nu poate comenta pe seama acestora.

„Am venit ca simpli cetăţeni să asigurăm că votul românilor este păstrat în cele mai bune condiţii pentru ca să nu existe niciun fel de îndoială. Poate să vadă o ţară întreagă cum se comportă PSD-ul. Noi nu am fost acolo, nu ştiu imaginile. Cei care trebuie să răspundă sunt PSD-işti care au organizat” , a declarat Burduja.

„Eu am incredere în instituţiile statului, există legi. Dacă aşa ceva s-a întâmplat, trebuie să se dea explicaţii. O anchetă este deja în desfăşurare” , a mai declarat Burduja.

Burduja şi Silviu Văduva, vicepreşedintele PNL Sector 1, au venit pentru a se asigura că voturile sunt păstrate în siguranţă.

„Cât de mult îşi bat joc de noi? Am văzut filmări când trei persoane avea fiecare în spate un rucsac. Coborau dintr-un loc din care nu aveau ce să caute. O să mă uit pe camere să văd de unde vin acei oameni”, a declarat edilul Dan Tudorache, în direct la România TV.

În cadrul emisiunii „Punctul Culminant”, edilul PSD i-a explicat jurnalistului Ciutacu faptul că acele persoane „efectiv, la ora 18:30, nu aveau ce să caute” în clădirea Primăriei Sectorului 1.

„Cel mai mult m-a contrariat că acele trei persoane văzute urcându-se, jandarmii le-au facilitat plecarea. Acum îi lasă să plece. Oamenii ăştia îşi bat joc!

Ce trebuie să mai demonstrăm că acolo s-a furat şi se fură în continuare. Au intrat ca hoţii în clădire şi îi vedeam după o oră şi jumătate cu rucsacii în spate. Acel jandarm i-a lăsat să plece. Le-a facilitat plecarea”, a afirmat Tudorache.

Edilul spune că „nu trebuia să fie nimeni în clădire”, la momentul la care se aflau reprezentanţii USR.

„Le refacem tot traseul. În clădire sunt camere.  Jandarmii noştri nu i-au lăsat pe reprezentanţii noştri să intre în clădire. Pe reprezentantul PSD care avea la vedere nişte hârzii l-au săltat. (…) Să se facă dreptate şi la hoţia din seara asta la hoţia din USR”, a spus Tudorache.

 

Posted by Oana-Elena Lovin on Wednesday, September 30, 2020

Explicaţiile Jandarmeriei: „Accesul este restricţionat”

„Vorbim despre o misiune de pază care se desfăşoară la Biroul Electoral de sector. O misiune importantă. Tratăm foarte serios această misiune.

Nimeni nu a intrat în zona restricţionată, păzită şi dată în consemn jandarmului, care are o mare responsabilitate acolo să predea acea încăperea intactă.

Pe parcursul zilei, mai multe persoane au venit în zona respectivă. Persoanele pe care dumneavoastră le-aţi dat la TV au stat mai puţin de 1 minut. Au ajuns în zona în care accesul era restricţionat. Jandarmul din postul de pază le-a pus în vedere că nu au acces la acea oră în acel loc şi persoanele s-au conformat şi au plecat. Nu au ajuns până în zona restricţionată.

Din ce am înţeles de la colegul meu, voiau să verifice integritatea sigiliilor. Toate persoanele care ajung în această zonă nu au acces în încăperea aflată sub paza jandarmului. Accesul este restricţionat şi se face doar când în zonă sunt desfăşurate actvităţi de către membrii biroului de sector.

Accesul este foarte bine controlat. Există un registru în care se trec toate persoanele care intră şi ies din acea zonă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, la România TV.

În replică, jurnalistul Victor Ciutacu l-a rugat pe reprezentantul Jandarmerie Române să comenteze imaginile suprinse de camerele de supraveghere, prezentate de România TV. În imagini apar mai multe persoane după miezul nopţii, în jurul orei 00:50, în sala în care ar fi fost buletinele de vot, după alegerile locale.

 Imaginile surprinse de camerele de supraveghere

Tudorache: „Ce să mai renumăr?”

„Din cauza asta nu se doreşte renumărarea voturilor”, a acuzat Dan Tudorache.

Edilul social-democrat afirmă că filmarea a fost realizată în noaptea de luni spre marţi.

„Toate s-au petrecut azi noapte când efectiv furau cu sacul. Ce cere renumărarea lor? Ce să mai renumăr? L-a lăsat acolo şi pleacă cu altul”, a spus Tudorache.

De asemenea, avocatul lui Dan Tudorache a afirmat că mai mulți membri ai USR sunt acuzați că ar fi adus saci cu buletine de vot.

„Eu am fost sunat de către un membru al Biroului Electoral de Sector din partea PSD, o femeie. Era disperată că au intrat 30 de membri ai USR în secția de votare, cu sacii în mână, jandarmii permițând, iar doamna a vrut să intre în calitatea ei, să verifice dacă s-au rupt sigiliile. Nu i s-a permis timp de aproape 40 de minute. S-a sunat la 112 de nenumărate ori, nimeni nu venea. Aici jandarmi i-au interzis intrarea, membrilor biroului. USR-iștii erau sus”, a spus Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, la postul Antena3, citat de DcNews.

De cealaltă parte, consilierul premierului, Virgil Guran, a declarat, în direct la România TV, că dacă există suspiciuni privind votul de la Primăria Sectorului 1, acestea trebuie elucidate.

„În momentul în care există anumite suspiciuni, trebuie elucidate. Dacă e cazul să se renumere voturile, trebuie renumerate. Rugămintea e că nu se victimizeze PSD-ul. Nu mă refer la sectorul 1. Am exemple concrete în Dâmboviţa o comună în care s-au făcut 600 de vize de flotant şi au câştigat pesediştii. Să nu se victimizeze nimeni, nu putem să dăm vina unii pe alţii. Din punctul meu de vedere, unde există suspiciuni, să se renumere voturile”, a spus Virgil Guran.

Premierul României anunţă noi măsuri! Carantină pentru persoanele care stau în România mai mult de TREI zile

Clotilde Armand, despre imaginile care ar arăta cum membri ai USR sustrag voturi: Fake news!

Candidata USR PLUS la Primăria Sector 1 a afirmat, miercuri seară, că imaginile care ar arăta cum membri ai USR sustrag voturi sunt un fake news, fiind surprinse în momentul numărării voturilor. Armand a anunţat că a sesizat CNA în legătură cu manipularea publicului prin difuzarea acelor imagini, dar şi procurorii cu privire la modul în care imaginile din arhiva Biroului Electoral Sector 1 au ajuns la Antena 3. „Într-o ţară normală domnul Tudorache şi doamna Firea erau arestaţi deja. Dar niciodată nu e prea târziu”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

„Televiziunea unui turnător securist şi abonată ani de zile la banii Primăriei Capitalei, pe vremea când PMB era condusă de fosta lui angajată, difuzează imagini false despre membrii USR PLUS care «sustrag saci cu voturi». Fake news! Acele imagini sunt de la procesul de numărare şi persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare şi numărare al votului pe toată perioada procesului electoral. Aşa spune legea. Dar dna Firea şi fostul primar nu se pricep la acest proces, ei nu cunosc legea. PSD şi-a trimis azi agitatori la sediul BES 1 iar acum promovează acum ştiri false pentru că au pierdut alegerile. Sunt doar nişte loseri disperaţi”, a scris Clotilde Armand, miercuri seară, pe Facebook.

Potrivit acesteia, PSD şi-a făcut sediul electoral deasupra sediului BES 1, acolo fiind prinşi „în flagrant cu procese verbale în alb pregătite să măsluiască PV”.

„Sper ca procurorii să-şi facă treaba şi le solicit să ne explice cum au ajuns acele imagini din arhiva BES 1 la Antena 3. De asemenea, am sesizat CNA pentru acestă emisiune de dezinformare şi maipulare a opiniei publice. Într-o ţară normală domnul Tudorache şi doamna Firea erau arestaţi deja. Dar niciodată nu e prea târziu”, a mai scris Clotilde Armand.

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, cere repetarea alegerilor, după difuzarea unor imagini în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR PLUS umblă la sacii cu voturi în Sectorul 1. Jandarmeria a transmis că voturile se află într-o zonă restricţionată, păzită şi nimeni nu a avut acces. Poliţia a demarat o anchetă şi va ridica imaginile pentru verificări.