Dan Vîlceanu şi Florin Cîţu îi fac bancă soţului Alinei Gorghiu

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că proiectul legislativ care va duce la înființarea unei noi bănci cu capital de stat, Banca Națională de Dezvoltare, este în proces de avizare.

20 aug. 2021, 06:30
Dan Vîlceanu şi Florin Cîţu îi fac bancă soţului Alinei Gorghiu

Dan Vîlceanu începe mandandatul cu un proiect bancar uriaş. Ministerul de Finanțe a lansat joi, 18 august, în dezbatere publică, un proiect de ordonanță care creează cadrul legal pentru înființarea băncilor de dezvoltare, primul pas pentru crearea Băncii Naționale de Dezvoltare.

Anunțul noului ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu, a fost criticat dur de economistul Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice din București.

Conform unor surse,  banca ar urma să fie condusă de Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu.

Proiectul Băncii Naţionale de Dezvoltare are o vechime de peste 6 ani şi a trecut prin guvernarea Cioloş, PSD, Orban şi Cîţu .

Dăianu spulberă entuziasmul creşterii economice: Cifrele acestea pot să ameţească pe unii. Nu trebuie să ne înfoim în pene
Una din variante discutate era ca noua bancă să fie făcută pe structura Eximbank, unde garantarea ar fi rămas la noua entitate, iar partea de corporate ar fi plecat la Banca Românească , pe care a cumpărat-o Eximbank în urmă cu trei ani. Dar acest proiect nu a fost îmbrăţişat de actuala guvernare, astfel încât varianta de acum indică realizarea unei noi entităţi.

Proiect Ordonanță pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil băncilor naționale de dezvoltare din România
Nota de fundamentare 

România și-a asumat în fața partenerilor europeni crearea Băncii Naționale de Dezvoltare, o bancă ce va finanța proiecte realizate din fonduri europene. Proiectul a fost inclus și în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) trimis la Bruxelles.

Ministrul Energiei, anunţ despre facturile românilor. Ce se întâmplă din toamnă cu consumatorii vulnerabili


loading...