DAN VOICULESCU merge DUPĂ GRATII: A fost CONDAMNAT LA 10 ANI DE ÎNCHISOARE. SENTINŢĂ DEFINITIVĂ

Publicat: Joi, 07 August 2014 07:45 // Actualizat: Vineri, 08 August 2014 14:45 // Sursa: romaniatv.net

DAN VOICULESCU a fost CONDAMNAT la ani de închisoare. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a pronunţat, vineri, sentinţa definitivă în Dosarul ICA. Pe fond, DAN VOICULESCU a primit cinci ani de închisoare cu executare. Procurorii au cerut majorarea pedepsei în urma recursului depus de DAN VOICULESCU.

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a pronunţat vineri, în şedinţă publică, sentinţa definitivă în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care a fost judecat şi Dan Voiculescu. 

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

În acelaşi dosar, Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la opt ani de închisoare în dosarul ICA.

Dan Voiculescu a susţinut, marţi, în ultimul cuvânt, că rechizitoriul dosarului ICA este "incorect" şi "bazat pe falsuri, nu pe probe", şi că întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa sa pentru că timp de un an şi trei luni a fost "vânat" de procurori, fără a fi chemat la DNA. Procesul a durat aproape 12 ore, timp în care procurorul DNA şi avocaţii au ţinut pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaţilor.

La ieşirea din sediul instanţei, Dan Voiculescu a declarat că îi pare rău de faptul că 'oameni complet nevinovaţi' au fost 'târâţi' într-un proces 'criminal' doar pentru că el trebuia să fie condamnat. 

În 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Instanţa a constatat atunci că a fost împlinit termenul de prescripţie specială şi a dispus încetarea procesului penal pentru cealaltă infracţiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de către procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Vlad Săvulescu şi Flavius Adrian Pop au fost condamnaţi la şase ani de închisoare cu executare.

Instanţa a mai dispus condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene. În cazul lui Marian Gheorghe
Domnişoru, instanţa a dispus încetarea procesul penal, constatând că acesta a decedat în cursul procesului penal.

Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o decizie definitivă în acest dosar.

Dan Voiculescu şi "telepatia"

'Mă bucur că s-a terminat procesul şi cred eu că doamna judecător şi domnul judecător vor aprecia corect lucrurile aşa cum au fost ele consemnate. Până joi, trebuie să prezentăm nişte concluzii scrise şi probabil pe ECRIS va fi un termen când se vor hotărî lucrurile. Pentru mine e o durere şi o declar public. Este vorba de faptul că oameni complet nevinovaţi, dintre care câţiva de peste 80 de ani, oameni care nu au avut niciodată nicio problemă cu legea, au fost târâţi în acest proces pentru că trebuia să fiu eu condamnat. Sunt nişte oameni de o valoare extraordinară. Eu aş considera rechizitoriul acesta ca un fel de crimă, pentru că a mâncat nişte ani din viaţa acestor oameni, stres enorm, şi, probabil, că mai devreme sau mai târziu cei care au făcut lucrurile astea vor trebui să dea socoteală (...) Cea mai mare preocupare a mea e legată de aceşti oameni total nevinovaţi, care toată viaţa lor nu au făcut decât să muncească cinstit. De mine nu mă plâng, eu o să mă descurc oricum. Problema care se pune e legată de ei, nişte oameni nevinovaţi care nu meritau astfel de lucruri', a spus Dan Voiculescu.

Întrebat de jurnalişti de ce nu a mai pomenit în ultimul cuvânt din faţa instanţei despre termenul 'telepatie', Dan Voiculescu a spus că 'nu reprezenta nimic nou, judecătorii ştiau de telepatie, avocaţii au vorbit de telepatie, nu am vrut să mă mai repet'.

Dan Voiculescu i-a acuzat din nou pe procurori că au 'minţit cu neruşinare' judecătorii.

Dan Voiculescu a declarat marţi, în ultimul cuvânt susţinut în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, că rechizitoriul întocmit de DNA este 'o naraţiune' făcută 'cu talent de scriitor' şi a respins acuzaţia de spălare de bani.

'În rechizitoriu este creată o naraţiune, o poveste, care e făcută cu talent de scriitor, dar nu de procuror. Rechizitoriul este incorect, nu se bazează pe nicio probă materială', a spus Voiculescu.

El a adăugat că un procuror de la DNA i-a determinat pe unii martori să spună lucruri grave despre mine, iar urmărirea penală a fost făcută în lipsa lui.

'Întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa mea. Timp de un an şi trei luni am fost vânat de procurori, însă eu nu am fost chemat niciodată pentru a fi audiat. A derula o anchetă penală un an fără a interoga şi presupusul inculpat mi se pare o chestiune ilegală, imorală şi incorectă. De şase ani, de când durează acest proces, m-am tot întrebat cum a fost acceptat acest rechizitoriu de către tribunal (...) Ultimul punct se referă la acuzaţia care mi se aduce de spălare de bani. În primul rând, eu nu am spălat în viaţa mea bani şi sunt străine de mine metodele acestea', a mai spus Voiculescu.

El a calificat ca fiind o 'anomalie fantastică' acuzaţia că prin majorări de capital ar fi obţinut ilegal peste 90% din acţiunile la ICA.

La rândul său, fostul director general al ICA, Gheorghe Mencinicopschi, a declarat că este nevinovat şi nu a avut niciun fel de atribuţii legale în fişa postului în legătură cu privatizarea ICA. 'Nu am avut niciun avantaj moral sau material din această privatizare, ba aş putea să susţin că a fost chiar invers (...) Din cauza stresului, am suferit în 2009 o intervenţie, din cauza bolii coronariene. Am doar o casă modestă. Eram la instanţă când soţia mea a aflat că s-a extins sechestrul pe casă. Este formată dintr-un parter şi o mansardă cu trei camere, în care am locuit trei familii. Nu vreau ca familia mea să ajungă în stradă', a susţinut Mencinicopschi.

Şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a declarat că este nevinovat.'Vă rog să mă achitaţi pentru că în rechizitoriu nu este nicio vină adresată mie. Singura acuză care mi se aduce este că ar fi existat o relaţie între mine, Mencinicopschi şi Sandu Jean Cătălin. Eu pe aceste persoane le-am cunoscut ulterior. Pe Mencinicopschi l-am cunoscut după încheierea procesului de privatizare. Cu Sandu Jean Cătălin nu am avut nicio legătură.
Îl cunosc pe domnul Voiculescu încă de pe băncile facultăţii. Dar nu mai mult de atât. Vă rog să desfiinţaţi acea evaluare a reprezentantului DNA, pentru că este un fals. Nu am nicio implicaţie în acest proces. Eu nu exist în această ecuaţie. În acest dosar nu există niciun prejudiciu', a spus Pantiş. 

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco), Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 aug 12:28
Răspunde | Votează email 0 email
pixel
o sa se dea verdictul, dar abia dupa ce magistratii se asigura ca si traian basescu este de acord cu ce au hotarat ei
08 aug 12:24
Răspunde | Votează email 0 email
Aris Totel
Daca nu vor fi achitati,vazindle din ultimele zile,inseamna ca se comite un asasinat al credibilitatii justitiei,facut din interiorul acestuia.
07 aug 22:00
Răspunde | Votează email 0 email
felix
MAINE E ZIUA CEA MAREEEEEEEEEEEE IN CARE VARANUL INTRA LA PARNAIEEEEEEEE ....SA-TI VAD MUFARINA VARANEEE...COMUNIST NENOROCIT ..SECURIST ODIOS...NOI POPORUL ROMAN ITI DORIM SA STAI LA INCHISOARE PINA IN ULTIMA ZI DE VIATA...COMUNISTULEEEEEE
07 aug 18:52
...în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.  Source Article from http://www.romaniatv.net/dan-voiculescu-condamnat_162998.htmlDAN VOICULESCU află vineri SENTINŢA FINALĂ în Dosarul ICA Sursa: ...
07 aug 17:29
Răspunde | Votează email -1 email
mihu
rezultatul final va fi achitarea lui Voiculescu pentru ca probatoriu nu exista in acest caz.
07 aug 09:02
...joi să depună concluziile scrise, iar data sentinţei se va afişa pe ECRIS, sistemul electronic al Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
07 aug 07:59
...marţi că avocaţii au termen până joi să depună concluziile scrise, iar data sentinţei …read more ...
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H