GHEORGHE MENCINICOPSCHI, condamnat la 8 ani de închisoare în Dosarul ICA: Sunt liniştit, voi merge la puşcărie

GHEORGHE MENCINICOPSCHI a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul ICA. DNA l-a acuzat pe Mencinicopschi de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ca director general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti. Tribunalul Bucureşti îl condamnase la 6 ani de închisoare.
Iulian Tudor
08 aug. 2014, 11:29
GHEORGHE MENCINICOPSCHI, condamnat la 8 ani de închisoare în Dosarul ICA: Sunt liniştit, voi merge la puşcărie

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de închisoare, după ce Tribunalul Bucureşti îl condamnase la 6 ani cu executare.

În Dosarul ICA, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

„Am avut mare încredere în acest complet tânăr de judecată, dar acum sunt absolut dezamăgit. Sunt convins că adevărul o să iasă la iveală mai devreme sau mai târziu. Este o sentinţă nedreaptă, însă sunt liniştit, sunt împăcat cu mine însumi, nu am ce să-mi reproşez. O spun cu toată onestitatea, demnitatea că sunt nevinovat, în continuare susţin că privatizarea s-a realizat absolut legal, cel puţin din punctul nostru de vedere al Institutului (de Cercetări Alimentare, n.r.). A fost una dintre privatizările cele mai de succes, dovadă că Institutul de Cercetări Alimentare nu doar există este un institut performant, de talie mondială. Ce mi s-a întâmplat mie nu aş dori să îi se întâmple niciunul român din ţară asta. Sunt liniştit, voi merge la puşcărie. Mă bucur că familia mă înţelege, ai mei ştiu cine sunt”, a declarat Gheorghe Mencinicopschi la Antena 3.

Fostul şef al ADS, Corneliu Popa, a fost condamnat şi el la 8 ani de închisoare, Sandu Jean Cătălin la 6 ani, Sorin Pantiş – 7 ani, Vlad Săvulescu – 6 ani de închisoare, Flavius Adrian Pop – 5 ani de închisoare cu executare.

Constantin Baciu a primit 4 ani de închisoare cu suspendare, Alexandru Petre – 3 ani de închisoare cu suspendare, Grigore Marinescu – 3 ani de închisoare cu suspendare, Gheorghe Sin – 4 ani de închisoare cu suspendare, Vica Ene – 3 ani de închisoare cu suspendare.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au pronunţat, vineri, sentinţa definitivă în dosarul ICA.

În faţa completului de judecată, fostul director general al ICA, Gheorghe Mencinicopschi, a declarat că este nevinovat.

‘Nu am avut niciun avantaj moral sau material din această privatizare, ba aş putea să susţin că a fost chiar invers (…) Din cauza stresului, am suferit în 2009 o intervenţie, din cauza bolii coronariene. Am doar o casă modestă. Eram la instanţă când soţia mea a aflat că s-a extins sechestrul pe casă. Este formată dintr-un parter şi o mansardă cu trei camere, în care am locuit trei familii. Nu vreau ca familia mea să ajungă în stradă’, a susţinut Mencinicopschi, avocatul acestuia cerând achitarea.

Luni,  Gheorghe Mencinicopschi îşi susţinea nevinovăţia, înainte de a intra în sala de judecată, declarând: „Mi-e aşa silă de tot ce se întâmplă… încât nu am citit nici pronunţarea… n-am citit nimic„.

Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procesul lui Dan Voiculescu, LA FINAL. Magistraţii au rămas în pronunţare. Inculpaţii au cerut achitarea

În 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Gheorghe Mencinicopschi, la şase ani de închisoare cu executare.

Aceeaşi sentinţă a fost dată şi în cazul fostului ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Vlad Săvulescu şi Flavius Adrian Pop.

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, a declarat, şi el în faţa instanţei, că este nevinovat. ‘Vă rog să mă achitaţi pentru că în rechizitoriu nu este nicio vină adresată mie. Singura acuză care mi se aduce este că ar fi existat o relaţie între mine, Mencinicopschi şi Sandu Jean Cătălin. Eu pe aceste persoane le-am cunoscut ulterior. Pe Mencinicopschi l-am cunoscut după încheierea procesului de privatizare. Cu Sandu Jean Cătălin nu am avut nicio legătură.  Îl cunosc pe domnul Voiculescu încă de pe băncile facultăţii. Dar nu mai mult de atât. Vă rog să desfiinţaţi acea evaluare a reprezentantului DNA, pentru că este un fals. Nu am nicio implicaţie în acest proces. Eu nu exist în această ecuaţie. În acest dosar nu există niciun prejudiciu’, a spus Pantiş. 

În 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani.  Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Vlad Săvulescu şi Flavius Adrian Pop au fost condamnaţi la şase ani de închisoare cu executare.

Instanţa a mai dispus condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene. În cazul lui Marian Gheorghe Domnişoru, instanţa a dispus încetarea procesul penal, constatând că acesta a decedat în cursul procesului penal.

DOSARUL ICA. DNA a cerut MAJORAREA pedepsei pentru DAN VOICULESCU. Cererile avocaţilor, respinse de complet

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC ‘Benefica’ SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco), Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Spynews
Dana Roba este în stare de șoc! Ce a aflat, abia acum, de la fiicele sale, la un an distanță de la bătaia soră cu moartea primită
Bzi.ro
Carmen Harra a spus totul despre căsnicia lui Smiley cu Gina Pistol: „El este un independent!“
Fanatik.ro
Capcana în care pică turiștii români din Bulgaria. Mulți au fost amendați cu 500 de euro: ”La noi trebuie să știi legea”
Capital.ro
Banii de care trebuie să te ferești în România. Alertă pentru cu bani cash. Trebuie predați
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Anunțul momentului de la BNR pentru toți românii cu credit în LEI
Adevarul
Cum să folosești corect aerul condiționat de la mașină. Sfaturi pentru economia de combustibil: „nu mori, va fi rece mașina” VIDEO
Spynews
Accuweather ne-a anunțat când o să plouă prima oară în București după canicula care a „topit” România. Mai avem de îndurat 7 zile de chin
Spynews
Betty Salam clarifică situația căsniciei și relația pe care o are cu soțul ei, Cătălin Vișănescu. Artista neagă că există alt bărbat în viața ei: "Nu voi divorța" | VIDEO
Evz.ro
Impozitarea pensiilor. Calculele pentru 2025
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Acuzații GRAVE la adresa iubitului Dianei Maria, fata ucisă de urs în Bucegi. „Adevărul??? Am împins-o pe Diana în râpă ca să...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Intoxicație suspectă la un Hotel de 5 Stele din Olimp! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după ce mai mulți turiști au acuzat stări severe de rău
Capital.ro
Amendă de 500 de euro. Șoferii români au interzis să intre cu mașina. Este ilegal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Mai Mult de 90% Dintre Turiștii care Solicită Ajutorul Salvamontiștilor Nu Știu Cum să Reacționeze în Fața Animalelor Sălbatice
MediaFlux
CUM afli PENSIA din septembrie. Ministrul Muncii ARATĂ decizia
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?