Dan Voiculescu, prima noapte în închisoare. Vezi cu cine este coleg de celulă

Dan Voiculescu și-a petrecut prima noapte la penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat definitiv la zece ani de închisoare. Voiculescu este coleg de celulă cu Gheorghe Mencinicopschi, și el condamnat în dosarul ICA. Dan Voiculescu s-a predat în secret la Poliţia Ilfov.

09 aug. 2014, 06:11
Dan Voiculescu, prima noapte în închisoare. Vezi cu cine este coleg de celulă

Primele ore de arest au înseamnat pentru Dan Voiculescu amprentare şi analize medicale, iar următoarea perioadă va fi de carantină. Omul de afaceri a petrecut deja prima noapte în celula în care îl are coleg pe Gheorghe Mencinicopschi. El a refuzat mâncarea şi apa din penitenciar şi a preferat să aştepte pachetul de acasă, care a şi ajuns, sâmbătă dimineaţă, la Rahova.

Totodată, Dan Voiculescu a solicitat şi să îşi poată aduce de acasă un televizor la care să poată urmări ştirile, iar acum rămâne de văzut dacă cererea va fi aprobată.

Puţin după ora 14, judecătorii au anunţat că Dan Voiculescu va merge la închisoare pentru 10 ani.

În momentul sentinţei, Voiculescu era la sediul Grivco. A fugit de ochii presei, iar aghiotanţii săi au creat o adevărata diversiune. Voiculescu a ieşit pe uşa din spate şi a plecat cu maşina fiicei, ascuns pe banchetă. În acelaşi timp, maşina lui persoanală şi alte două autoturisme au demarat în trombă spre vila din Corbeanca.

În acest timp, Voiculescu a mers direct la Poliţia Ilfov unde a intrat pe uşa din spate, puţin după ora 15. A stat în sediul poliţiei Ilfov aproape 3 ore, timp în care la Tribunalul Bucureşti se redactau manadatele de executare a pedepsei pentru el şi ceilalţi condamnaţi. La ora 18 şi 45 de minute, Dan Voiculescu a fost dus cu escorta poliţiei către penitenciarul Rahova.

Dan Voiculescu va rămâne la Rahova până i se va stabili regimul de detenţie şi, în funcţie de acesta, penitenciarul în care îşi va ispăşi pedeapsa. „Ca sa zic asa, eu am un mare noroc: pana la 34 de ani am stat cu sotia si cu doi copii intr-o camera de 24 de m, cu o sufragerie de 8m. Şi ce-i mai interesant, WC-ul era in curte. Când ai trait in aceste conditii, nu cred ca conditiile de la penitenciar pot fi mai rele decat alea”, a spus Dan Voiculescu.

DAN VOICULESCU a fost CONDAMNAT la 10 ani de închisoare cu executare, în Dosarul ICA, pentru spălare de bani. Voiculescu primise, pe fond, 5 ani de închisoare, însă procurorii DNA au cerut, la judecata de la Curtea de Apel, majorarea pedepsei. 

DAN VOICULESCU a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au pronunţat, vineri, sentinţa definitivă în dosarul ICA.

DAN VOICULESCU S-A PREDAT. Fondatorul PC urmează să fie ÎNCARCERAT la Rahova

Totodată, magistraţii au decis interzicerea mai multor drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani. Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei.

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de închisoare, după ce Tribunalul Bucureşti îl condamnase la 6 ani cu executare.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, despre condamnarea lui Dan Voiculescu: Parcă-i VIOL cu tâlhărie