Dan Voiculescu va fi cercetat în continuare sub control judiciar

Publicat: Joi, 10 Iulie 2014 11:23 // Actualizat: Joi, 10 Iulie 2014 11:29 // Sursa: romaniatv.net

Dan Voiculescu va fi cercetat în continuare sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de şantaj. Judecătorii Tribunalului Bucureşti i-au respins, joi, cererea de ridicare a măsurii, dispusă de procurorii anticorupţie  în dosarul în care este acuzat de şantaj. Decizia nu este definitivă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus săptămâna trecută punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Dan Voiculescu. Preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC) este acuzat de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial.

"Dan Voiculescu a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare. Sub această ameninţare, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia", susţine DNA.

SCANDAL la Poliţie. Un bărbat a aruncat cu BANI spre DAN VOICULESCU. "Te-a trimis Băsescu? Să-ţi fie ruşine!"

Procurorii mai arată că un al doilea om de afaceri, tot denunţător, deşi s-a simţit direct şi puternic ameninţat, a refuzat categoric să cedeze şantajului, ameninţării şi constrângerii, aşa încât trustul controlat de inculpat a declanşat un atac mediatic susţinut la adresa firmei acestuia.

'Potrivit probelor administrate în cauză, în perioada 2007, 2008, 2011, 2012, inculpatul Voiculescu, sub pretextul îmbunătăţirii şi menţinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denunţători încheierea unor contracte de publicitate care, în realitate, erau taxe de protecţie împotriva denigrării. Ca modalitate de abordare folosită de către Dan Voiculescu, acesta le-a prezentat denunţătorilor (oameni de afaceri) faptul că este necesar să acorde o atenţie deosebită sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presă Intact Media şi a subliniat că lipsa promovării în media a activităţii companiilor lor riscă să aibă efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, că orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat într-un mod negativ exagerat, nu doar sub formă de ştiri, ci sub formă de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3', potrivit DNA.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 iul 20:20
...Voiculescu va fi cercetat în continuare sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de şantaj. Citește mai departe…

...
10 iul 11:37
....byline --> Dan Voiculescu va fi cercetat în continuare sub control judiciar, în dosarul în care este...
10 iul 11:33
...va fi cercetat în continuare sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de şantaj. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.8387
RON
04 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H