Dana Budeanu a analizat „lanţul tragediilor” din România: „Maidanul” ține loc de educație când părinții sunt indiferenți

Dana Budeanu vine cu critici asupra părinților care nu au grijă de proprii copii: „Copilul să ți se drogheze de ani de zile și să se ajungă în această situație și tu să te numești părinte?”

05 sept. 2023, 21:30
Dana Budeanu a analizat „lanţul tragediilor” din România: „Maidanul” ține loc de educație când părinții sunt indiferenți

Dana Budeanu comentează fenomenele tragice din România.  Ultimele luni au reprezentat puncte critice în istoria recentă a României, acestea fiind reprezentate de tragediile care s-au ținut în lanț. Totul fiind accentuat de comentariile critice ale populației, lanțul tragediilor a început cu „Azilele groazei”, acolo unde zeci de bătrâni și persoane cu dizabilități au fost supuse unor chinuri inumane și lipsite de milă, după care, România avea să fie marcată de un accident rutier care s-a finalizat cu moartea a doi tineri. Ce a scandalizat și mai tare a fost faptul că accidentul a fost produs de un tânăr de doar 19 ani care se afla sub influența substanțelor interzise, oprit de două ori de poliție, fără a se fi luat măsuri. Ulterior, drama de la Botoșani, acolo unde într-un spital a murit o altă tânără, a scandalizat din nou publicul român.Dana Budeanu le ironizează pe femeile care consumă bere: „Ce să facă, mă, cu șampania? Să o mănânce, să stingă micii cu ea?”

Cu toate acestea, apogeul acestor tragedii nu avea să se termine decât cu exploziile în lanț de la Crevedia, unde, din nou, neatenta supraveghere a autoritpților a permis un alt subiect de discuții interminabile.

Pe acest fond, Dana Budeanu, prezentă în platoul Antena 3, a precizat câteva detalii despre cazul accidentului rutier, de la 2 Mai, spunând că lipsa de implicare a părinților reprezintă motivul principal pentru care tinerii „calcă strâmb”. Spre final, îi pune la zid pe părinții care denotă indiferență față de proprii copii, mai ales când cei din urmă ar consuma substanțe interzise de ani de zile . Această „lipsă” pe care o invocă vedeta este raportată la „educația” străzii, acolo unde un tânăr poate deprinde diverse obiceiuri care îi pot afecta creșterea. Principala cauză a acestei situații, spune Dana Budeanu, este indiferența părinților față de proprii copii.

„Ceea ce se întâmplă în România se întâmplă în toată lumea. Trecem prin era tragediilor la nivel mondial. La punctul trei (n.r. cazul Alexandrei la spitalul din Botoşani) l-am strigat pe Rafila și la punctul doi (n.r. cazul de la 2 Mai) am urlat către părinți. Niciun copil drogat nu are părinți. El are părinți fizic, dar nu are părinți. Părinții ori sunt în vacanțe, ori pe părinți nu-i interesează. Sunt din medii defavorizate și nu știu ce-i cu copiii lor. Cazul băiatului de la 2 Mai, el nu a avut părinți. Copilul să ți se drogheze de ani de zile și să se ajungă în această situație și tu să te numești părinte? Nu există! De la 2 ani, copilul n-a fost crescut de nimeni. Pur și simplu a crescut pe maidan unde asta învățat și cu asta basta’, a spus Dana Budeanu, notează Viva.

Citește și Dana Budeanu, imagini incendiare în costum de baie la 44 de ani. Cum s-a afişat la plajă în vacanţa din Franţa

Mai departe, Dana Budeanu consideră că se dorește instalarea unei uri în societate pentru a fi mai ușor controlată, dând un exemplu legat de perioada pandemiei, atunci când opinia publică se scindase în două. Ea abordează „extremele” și le critică, spunând că oamenii ar pierde din vedere imaginea de ansamblu și ce contează cu adevărat.

„Este o deschidere fenomenală către cultura urii. Toată populația, inclusiv a României, trebuie să ajungă la acest grad de ură față de toți și de toate. Pentru că doar atunci, în secunda în care ura se instalează cronic față de toți și de toate, rețineți, e foarte important, frica devine sentimentul primar și atunci toate masele pot fi controlate.

Avem exemplul clar al mascaradei prin care am trecut, în care populația globului a fost împărțită în două. Cei care erau de acord cu absolut tot, cei care nu erau de acord cu absolut tot și care trebuiau să fie urâți, în timp ce ăștia erau urâți, ceilalți erau supuși. Este doar o continuare. Este un trend implementat. Acei 20% care sunt foarte importanți aproape că nu mai sunt crezuți de populație, care este permanent îndoctrinată către ură și frică’, a mai adăugat ea.