Dana Budeanu a răbufnit după ce IICCMER a cerut suspendarea spectacolului Cenaclului Flacăra: „Adrian Păunescu strângea o țară în vibrația iubirii. Un neterminat nu are cum să înțeleagă așa ceva”

Dana Budeanu a răbufnit după ce Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER) şi-a exprimat dezacordul faţă de spectacolul Cenaclului Flacăra care urma să aibă loc pe 23 iulie pe plaja Corbu. Instituţia, care asociază activitatea Cenaclului cu perioada comunistă, a cerut organizatorilor să suspende spectacolul.

21 iul. 2022, 09:02
Dana Budeanu a răbufnit după ce IICCMER a cerut suspendarea spectacolului Cenaclului Flacăra: „Adrian Păunescu strângea o țară în vibrația iubirii. Un neterminat nu are cum să înțeleagă așa ceva”

Dana Budeanu spune că a crescut pe melodiile care se cântau în Cenaclul Flacăra şi că poeziile lui Adrian Păunescu le citea aproape zilnic.

Dana Budeanu a răbufnit după ce IICMER a cerut suspendarea spectacolului Cenaclului Flacăra: „Păunescu strângea o țară în vibrația iubirii. Un neterminat nu înțelege asta”

Creatoarea de modă a explicat, la Antena 3, ce a însemnat pentru ea şi pentru generaţia ei mişcarea creată de marele Adrian Păunescu.

Pe mine mama m-a crescut cu Adrian Păunescu aproape zilnic. Cu poezia lui, cu muzica lui, pur și simplu eu asta auzeam. Cenacul Flacără n-a fost un fenomen, a fost alternativă la viață. Cine spune altceva este un neterminat, un om  fără Dumnezeu! Cei fără de Dumnezeu nu există. Ei nu contează. Ei n-au ce să spună.

Ați ascultat cu toții versurile despre iubire… Nu există nimic înainte de iubire și după iubire. Există doar iubire. Știe cineva vibrația iubirii care este? Este vibrația lui Iisus. Toţi oamenii care iubesc sunt sfinţi, n-are ce să li se întâmple. Ăsta era Adrian Păunescu. Păunescu strângea o țară în vibrația iubirii. Firesc că un neterminat nu are cum să înțeleagă așa ceva„, a spus Dana Budeanu la Antena 3.

Citeşte şi Dana Budeanu, apel către urmăritorii cărora le-a intrat frica în oase: „Nu-i mai ascultaţi pe apostolii Apocalipsei. Vă spun şi eu acum că de mâine vine o molimă şi vi se usucă ouăle. Nu se poate să haleşti aşa ceva la infinit”

Creatoarea de modă şi-a exprimat speranţa că tinerii vor umple plaja Corbu pe 23 iulie, atunci când va avea loc spectacolul organizat de Andrei Păunescu în memoria tatălui său.

Tinerii de astăzi, toți, ar trebui să meargă pe plajă la Corbu, unde eu sper că nu este primul și ultimul eveniment. Eu cred și sper că acest cenaclu va renaște și se va întâmpla peste tot în această țară, să lase telefoanele, şi cu bunicii de mână, cu părinţii, să simtă iubirea în orele alea. Şi după, să înţeleagă viaţa. Asta făcea Adrian Păunescu. Sunt oameni pe lumea asta care nu trăiesc vibraţional sunt acolo unde sunt sfinţii. Şi sunt lângă noi, iar noi avem şansa să-i întâlnim”, a mai spus Dana Budeanu.

Citeşte şi Cum l-a ironizat Dana Budeanu pe George Simion: „Siemion, adună lumea! Lasă nunta!”