Dana Budeanu, analiză tranşantă a societăţii româneşti la trei ani de la declanşarea pandemiei: „Omul trebuie ţinut puţin în braţe după o astfel de perioadă, nu poţi continua cu aceleaşi reguli. S-a urmărit cultivarea urii”

Pe 25 martie 2020, România intra în stare de urgenţă. Timp de două luni, nimeni nu a mai avut dreptul să-şi părăsească locuinţa decât cu declaraţie pe propria răspundere. Restricţiile nu s-au încheiat, însă, odată cu ieşirea din stare de urgenţă, ci au continuat încă doi ani.

27 mart. 2023, 11:26
Dana Budeanu, analiză tranşantă a societăţii româneşti la trei ani de la declanşarea pandemiei: „Omul trebuie ţinut puţin în braţe după o astfel de perioadă, nu poţi continua cu aceleaşi reguli. S-a urmărit cultivarea urii”

La trei ani de la declanşarea pandemiei, Dana Budeanu face o retrospectivă a societăţii româneşti. Criticul de modă este de părere că tot ce s-a încercat în această perioadă a fost ca românilor să li se inducă frica. Dana Budeanu este, însă, de părere că oamenii au rezistat eroic şi mulţi nu s-au lăsat manipulaţi.

Cred că România arată extraordinar după aceşti trei ani, oamenii au supravieţuit extraordinar în România, sunt foarte mândră de cei care n-au halit nimic din toate mascaradele şi care i-au ajutat şi pe ceilalţi să nu halească nimic. Noi am supravieţuit cu 2-3 oameni care nu au lăsat această naţie care a fost speriată la început să moară.

La nivel de autorităţi nu s-a învăţat ceva esenţial. Pe om trebuie sa-l ţii puţin în braţe după o asemenea perioadă. Tu nu poţu să ai aceleaşi regul în continuare, pentru asta a fost toată mascarada, să vadă cât poate duce un om.

Citeste si Camen Iohannis, criticată dur de Dana Budeanu pentru ținutele purtate în Emiratele Arabe

A fost un preambul şi îţi arată cât de mult ne obişnuim cu frica. Există undeva această valenţă a scalvului în român. Nu ştiu cum se poate vindeca. Ca să reuşesc nu să vindec neapărat, dar măcar să diminuez această frică, de supunere permanentă. Nu spune nimeni să respecţi legile, dar nu abuzurile. De ce respecţi abuzurile? Adulţii care sunt un exemplu pt copii. Eu n-am fost disciplinată la abuzuri„, a spus Dana Budeanu într-un interviu acordat lui Victor Ciutacu.

Dana Budeanu invocă cultura urii: „Cultura urii cultivata in ultimii 10 ani este un apanaj al UE. Progresul nu înseamnă comunitate, ci dezbinare”

Criticul de modă este de părere că şeful DSU, Raed Arafat, nu va fi niciodată tras la răspundere pentru abuzurile din pandemie. Dana Budeanu spune, totodată, că România nu este singura ţară coruptă din lume, ci, dimpotrivă, corupţia este la acelaşi nivel peste tot. Totodată, vedeta este de părere că „cel mai mult corupţia există în ţările care ne dau nouă lecţii„.

Cine este vinovat? Nimeni. Arafat nu o să răspundă niciodată. Copiii sunt scoşi brusc din şcoli pentru că noi ne-am apucat brusc să reabilităm clădirile şcolilor seismic. Copiii sunt mutaţi în containere. De-a lungul domniei te sună secretari de stat, miniştri, prim-miniştri că am nevoie să fac o achiziţie la Guvern, că am nevoie să cumpăr salvări. Corupţia există cam la acelaşi nivel pe tot globul pământesc. Cel mai mult corupţia există în ţările care ne dau nouă lecţii.

Dacă Arafat ştie 7.000 de combinaţii din 10 ministere, a răspuns la telefoane la 7 prim-miniştri, mame de secretari de stat, taţi etc. Cine să-l dea jos? Dacă-l suni acum pe Arafat, te rezolvă pe loc pe probleme de sănătate. De-aia nu i se întâmplă nimic.

Citeste si Dana Budeanu, o nouă analiză controversată după „teroarea COVID”: „Aproape nimeni nu i-a crezut. Felicitări tuturor românilor!” | EXCLUSIV (VIDEO)

Cultura urii cultivata in ultimii 10 ani este un apanaj al UE. Progresul nu inseamna comunitate, ci dezbinare. Cel mai uşor de controlat sunt grupurile mici de oameni. Şi ce face USR, şi ce face AUR tot ură este. Ei se ridică pe ură. Când tu urăşti orice, tu in secunda aia nu mai poti fi adunat pentru că tu creezi prin această ură mici grupuleţe pe care nu le mai poţi uni. Aceasta a fost miza şi nu a fost din România. Miza in 2014 a fost sa nu mai existe o clasa politica chiar si afaceristi pe care sa te mai poti baza„, este de părere Dana Budeanu.