Dana Budeanu, atac devastator la adresa lui Rafila: „Politicieni trădători care conduc această ţară”

Designerul Dana Budeanu, devenită influencer şi pe teme politice şi sociale, a comentat în termeni duri lipsa de medicamente din România şi a lansat un atac fără precedent la adresa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

29 nov. 2022, 17:07
Dana Budeanu, atac devastator la adresa lui Rafila: „Politicieni trădători care conduc această ţară”

Dana Budeanu, o apropiată a Gabrielei Firea, pentru care a şi făcut campanie la alegerile locale din 2020, îl consideră pe ministrul Alexandru Rafila principalul vinovat pentru lipsa medicamentelor şi solicită Partidului Social Democrat să-i ceară demisia.

Dana Budeanu a lansat critici dure la adresa social-democratului, despre care a spus că nu a făcut nimic pentru omul de rând din România, într-un an de zile de când are mandatul. Românii nu au acces la sănătate, iar piața de medicamente este în colaps, susţine vedeta. În tot acest timp, Budeanu îl acuză pe Rafila că organizează conferințe de presă în scop electoral.

În același timp, Dana Budeanu spune că România este condusă de industria pharma din străinătate, chiar dacă țara noastră este capabilă să producă orice medicament.

Citeşte şi: Dana Budeanu, mesaj dur pentru Gabriela Firea: ”Nu o mai susțin în viața vieților mele”

„Știe toată țara cât putem și ce avem. Ministerul nu susține asta. România poate să facă orice medicament. Orice. Este vorba despre mafia din farma, care conduce România. Adică este vorba despre politicienii trădători de țară care conduc această țară”, a afirmat aceasta pentru Antena 3.

Românie se confruntă cu o penurie de antivirale şi antitermice, criză cu atât mai gravă cu cât afectează până şi spitalele de copii.

„Aceste medicamente reprezintă uneori prima linie, chiar dacă au apărut medicamente novatoare, medicamente originale, foarte scumpe. Acestea, de obicei, merg în combinație cu medicamentele citostatice obișnuite, aceste generice, asta înseamnă o dramă”, spune Daniel Coriu, preşedinte Colegiul Medicilor.

Citeşte şi: EXCLUSIV| USR a plătit zeci de mii de euro agenției de media a PSD-ului lui Dragnea ca să îl defăimeze pe ministrul Bode în mediul online pe cazul BMW-urilor pentru MAI! Întrebat despre subiect Cătălin Drulă a mințit: “Nu avem contract cu această firmă!”