Dana Budeanu intervine în scandalul Rafila-Ghinea: „Aţi încercat să babardiţi, n-aţi reușit să babardiți. Au rămas 20 de milioane din cele 50 de milioane. Nu spun că nu suntem în continuare arşi, dar cu pesedii suntem la jumate arși”

În ultimul Verdict politic, Dana Budeanu pune punctul pe i şi arată care este de fapt miza adevărată a banilor de consultanţă din PNRR.

21 aug. 2022, 07:43
Dana Budeanu intervine în scandalul Rafila-Ghinea: „Aţi încercat să babardiţi, n-aţi reușit să babardiți. Au rămas 20 de milioane din cele 50 de milioane. Nu spun că nu suntem în continuare arşi, dar cu pesedii suntem la jumate arși”

Dana Budeanu intervine în scandalul legat de banii pentru consultanță prevăzuți în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Dana Budeanu afirmă că fostul ministru Ghinea este cel care a introdus în PNRR inclusiv consultanța de la OMS, iar problema actuală ar fi legată de eliminarea banilor pentru consultanță de la Banca Mondială și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Dana Budeanu se revoltă după performantele istorice ale lui David Popovici: „Nu este al României şi al românilor! Noi şi România nu am făcut NIMIC pentru David!”

„Ați băgat consultanță în PNRR de 50 de milioane de euro, împărțită la trei. Sandale urlă acum că Rafila dă consultanță la OMS pe 20 de milioane de euro, consultanță trecută în PNRR de Ghinea și de doamna de la Banca Mondială și BEI. Ăia au fost detașați cât să scrie PNRR, adică cât să treacă acolo nu știu câte zeci de milioane de euro consultanță.

Consultanța a fost împărțită de Ghinea între OMS, BEI și Banca Mondială. Acum a rămas consultanță doar la OMS, să facă consultanță pe 20 de milioane de euro. De aia urlă Ghinea, că nu mai iau consultanță ăia pe care îi aduseseră ei, adică BEI și Banca Mondială.

Maxim să mai scrie doamna Dogioiu, care are o afinitate pentru sandalele tale, să te spele puțin. Ați încercat să babardiți, n-ați reușit să babardiți. Au rămas 20 de milioane din cele 50 de milioane. Nu spun că nu suntem în continuare arși, dar cu pesedii suntem la jumate arși”, afirmă Dana Budeanu în Verdictul Politic de sâmbătă, 20 august.

Şi PSD îi răspunde lui Cristian Ghinea: Atât poate un userist! O avalanșă de sudalme, nu de argumente

Conflictul dintre Ghinea și Rafila a izbucnit încă de la formarea actualei coaliții și s-a concentrat de fiecare dată pe modul în care a fost elaborat Programul Național de Redresare și Reziliență.

Ministerul Sănătății a decis să aloce 20 de milioane de euro Organizației Mondiale a Sănătății pentru consultanță în vederea construirii spitalelor finanțate prin PNRR. Ghinea l-a acuzat pe Alexandru Rafila că direcționează bani către organizația din care a făcut parte până anul trecut. Aceasta, după ce PSD l-a criticat pe Ghinea tocmai pentru sumele foarte mari prevăzute în PNRR pentru consultanță.

Dana Budeanu a răbufnit după ce IICCMER a cerut suspendarea spectacolului Cenaclului Flacăra: „Adrian Păunescu strângea o țară în vibrația iubirii. Un neterminat nu are cum să înțeleagă așa ceva”
„Negociatorul în sandale Cristian Ghinea a cedat nervos în fața evidenței! Și înjură! Atât poate un userist! O avalanșă de sudalme, nu de argumente, prin care negociatorul în sandale Ghinea își exprimă frustrarea că PSD chiar face PNRR! Mai ieftin, mai bine și fără firmele de casă ale acestor impostori care au trăit toată viața lor din consultanță pe nimic”, se arată în postarea PSD.

„Ghinea, Voiculescu și USR plâng acum de grija consultanței pusă chiar de ei în PNRR, dar încă nu au dat explicații românilor pentru vaccinurile inutile de 1 miliard de euro. Negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenței pentru reforma sistemului de sănătate este identică cu ce a făcut chiar el cu Banca Mondială în domeniul reformei administrației”, se mai arată în postare.