Dana Budeanu rupe tăcerea despre greva profesorilor: „De ce nu v-ați răsculat anul trecut pe vremea asta?! Că era dezastru!”

Dana Budeanu a comentat situația prin care sutn nevoiți să treacă elevii după ce profesorii au anunțat că intră în grevă.

17 mai 2023, 09:02
Dana Budeanu rupe tăcerea despre greva profesorilor: „De ce nu v-ați răsculat anul trecut pe vremea asta?! Că era dezastru!”

Miercuri, 17 mai 2023, are loc o grevă de avertisment, cursurile sunt suspendate timp de două ore, iar luni, 22 mai 2023, va fi grevă generală.

Dana Budeanu spune că profesorii ar trebui să aibă salarii în funcție de performanță și nu e de acord cu o salarizare ce nu ține de notele profesorilor la examenele de titularizare.

„Profesorii au mai fost în grevă. Nu știu dacă vă amintiți 2 ani de zile încontinuu în care nu s-a făcut școală deloc, nici măcar online. Puteți fi în stare să dați vina pe absolut oricine. Majoritatea profesorilor nu au vrut să mai intre la clasă nici după aceea. Eu sunt pentru pentru creșterea salariilor tuturor, nu numai în în educație și în sănătate și peste tot…pe merit! Nu este nicio problemă. Sunteți de acord să intre profesor evaluat cu șapte la clasă? Eu nu, ca părinte! Sunteți de acord să fie salarizat la fel un profesor evaluat cu șapte, cu unu evaluat cu 10? Eu nu sunt.

Citește și Dana Budeanu șterge pe jos cu cei care l-au criticat pe Rareș Prisacariu, câștigătorul Românii au Talent 2023: „Ești o minune de copil! Au sărit pe tine pentru că așa sar ei pe tot ce-i Dumnezeiesc”

Vreau să vă întreb de ce nu v-ați răsculat într-o grevă generală anul trecut, pe vremea asta? Că era dezastru!

Niciodată! Cum să fie plătiți toți la fel? Dimpotrivă. Cum să fie plătiți toți la fel? Să fie plătiți în funcție de performanță! Păi avem profesori eminenți, mulți! Învățători extraordinari. Nu sunt toți la fel. Cum nu contează? Păi atunci nu mai contează nicio notă nicăieri. Astea sunt criteriile de evaluare, asta este (n.r. nota la examenul de titluarizare)

Vreau să știu și eu de ce profesorii nu au făcut grevă generală, cum au reușit să facă 2 ani de zile, când nu s-a făcut școală și când după aceea nu s-a vrut nici măcar recuperarea, care a fost chiar propusă de dl. Câmpeanu, cu rămasul peste vară, nu s-a vrut? Ok, am înțeles, toată lumea e nemulțumită. Doar copiii noștri au de suferit, în particular.

Citește și Dana Budeanu i-a pus la punct pe comentatorii Emil Grădinescu şi Bogdan Cosmescu. „Opriți microfoanele când vorbiți despre așa ceva!”

Însă de ce nu s-au făcut aceste manifestări, cu care sunt solidară? Foarte bine ieșiți în stradă! Mai ales acuma, înainte de examene. E beton! Nu o să se ajungă la niciun 70% la salariu și cai verzi. O să ajungă la un armistițiu! Adică nu o să se oprească acum școala.

Dar de ce nu ați realizat un astfel de demers în special în această domnie e domnului Iohannis, cu România Educată înfiptă în băț de 8 ani de zile, de ce nu s-a reușit un acord cu acest partid măreț numit PNL în acești ultimi ani 2019-2023?”, a declarat Dana Budeanu la Antena 3 CNN.