Dana Marijuana dă de pământ cu autoritățile române și spune că nu așa se fac campaniile anti-drog: „Ar trebui să se explice mult mai clar ce fac aceste substanțe”

Dana Marijuana umilește autoritățile române și spune că nu așa se fac campaniile anti-drog. Vedeta spune ce ar trebui schimbat.

19 oct. 2023, 19:55
Dana Marijuana dă de pământ cu autoritățile române și spune că nu așa se fac campaniile anti-drog: „Ar trebui să se explice mult mai clar ce fac aceste substanțe”
Dana Marijuana, despre campaniile anti-drog din școli

Dana Marijuana este foarte revoltată de modul în care se desfășoară campaniile anti-drog, mai ales în școli. Artista spune unde greșesc autoritățile și ce ar trebui schimbat ca mesajul să ajungă unde trebuie.

Artista a avut o perioadă din viață în care s-a confruntat cu probleme din cauza substanțelor interzise. De aceea a participat la campanii anti-drog, pentru a trage semnale de alarmă, în special în rândul tinerilor. Cu toate astea, aceasta nu este de acord cu abordarea pe care o au autoritățile în prezent.

Citește și: Dana Marijuana se mărită. Artista își dorește o rochie de mireasă atipică: „Nu va fi o nuntă clasică”

„Și eu am făcut parte dintr-o campanie antidrog, împotriva heroinei, cu primarul Sectorului 2. Am fost prin școli, prin licee, să explicăm despre ce este vorba. Sincer nu îmi venea să cred că la vârste atât de fragede pot ajunge asemenea lucruri la ei. Consider că autoritățile greșesc.

În mod normal, ar trebui procedat altfel. Unui copil când îi spui că nu are voie un anumit lucru, îi explici care e motivul pentru care nu are voie. Chiar dacă îi spui să nu mai facă, va face în continuare dacă nu îi explici consecințele”, a declarat Dana Marijuana pentru fanatik.ro.

Vedeta susține că nu este suficient să se tragă un semnal de alarmă. Este nevoie de mai multe informații explicații, care să fie prezentate în școli. Aceasta spune că nu se face o diferențiere concretă între substanțe, iar acest lucru poate induce populația în eroare.

„Ar trebui să se explice mult mai clar ce fac aceste substanțe. Luate fiecare în parte și explicat despre ce este vorba și ce rău fac. Nu se explică concret despre ce este vorba. Toată lumea spune că nu e bine, să nu facă, dar de ce, nu se spune. Nu se face absolut nicio diferențiere.

Există anumite substanțe care pot ajuta anumiți oameni. Degeaba se trag tot felul de semnale de alarmă. Din punctul meu de vedere, planta de cânepă este benefică ( n. red.: în anumite țări e recomandată celor care suferă de glaucom sau de probleme derivate din tratamentul anti-cancer).

Are proprietăți care ajută. Și uleiul este foarte bun, e terapeutic. De ce nu se spune și asta? Că nu trebuie toată lumea să ia, dar trebuie văzut și ca un medicament care îi ajută pe cei cu probleme”, a mai spus artista.

Citește și: Sacrificiile făcute de Dana Marijuana pentru a duce un trai decent. Ce a ajuns să facă vedeta pentru bani: „Dacă mergi pe colo și pe colo, tot mai strângi”

Dana Marijuana este dispusă să participe la o nouă campanie anti-drog. Are și niște sfaturi pentru tinerii aflați în situații delicate. Artista îi îndrumă să caute ajutor de specialitate și să fie mai deschiși cu părinții lor.

„Atunci când se vorbește de droguri, este inclusă și aceasta, deși în multe țări s-a legalizat. Am văzut un documentar cu un bolnav de Parkinson, pe care l-a ajutat această plantă.

Nu trebuie pusă în categoria celorlalte. Eu aș participa din nou la o campanie anti-drog, dar tot așa, împotriva heroinei. Deoarece e cea mai periculoasă.

Tinerii aflați în situații delicate ar trebui să meargă la un psiholog, la psihiatru. Trebuie să își spună undeva problemele. Mulți nu prea vorbesc cu părinții și ajung să o ia pe căi greșite.

Problema e că nu se explică, iar tinerii vor să simtă altceva decât simt ei. Și pentru că vor să fugă de anumite sentimente, încearcă de toate. Problema e că de multe ori le amestecă și fac un cocktail, care este extrem de periculos”, a mai adăugat Dana Marijuana pentru sursa citată.