Dana Nălbaru a dat vestea despre boala lui Dragoș Bucur: “Nu m-a recunoscut, a intrat în hipo…M-am panicat rău”

Dana Nălbaru a vorbit despre afecțiunea cu care se confruntă soțul său și a recunoscut că, la începutul relației lor, nu știa nimic despre diabet.

23 iun. 2023, 10:55
Dana Nălbaru a dat vestea despre boala lui Dragoș Bucur: “Nu m-a recunoscut, a intrat în hipo…M-am panicat rău”

Dana Nălbaru a vorbit despre boala lui Dragoș Bucur, din cauza căreia actorul trebuie să fie foarte atent. Juratul de la Românii au talent suferă de diabet și a avut, la un moment dat, o criză care a speriat-o pe soția lui.

Dragoș Bucur este de mulți ani împreună cu Dana Nălbaru, alături de care are trei copii, dintre care unul este adoptat. Cei doi trăiesc o frumoasă poveste de iubire și formează unul dintre cele mai stabile cupluri din showbiz.

Dana Nălbaru a vorbit despre afecțiunea cu care se confruntă soțul său și a recunoscut că, la începutul relației lor, nu știa nimic despre diabet. Cu timpul, artista a învățat mai multe despre această boală.

“La început nu aveam nici cea mai mică idee despre ce înseamnă hipo și hiper. Vedeam că se testează des, că își face insulina, că își cântărește mâncarea (a avut o perioadă în care mergea cu cântarul în geantă la restaurant) dar, cu timpul, am învățat cam tot ce e important să știu despre diabet.

Azi acele, insulina, testele, senzorii, pompa fac parte din viața mea.(…) Despre Dragoș e vorba și o să vă spun câteva cuvinte despre viața mea alături de diabetul său. Știți, noi doi (eu și diabetul lui Dragoș) ne-am cam împrietenit. A fost dragoste la prima vedere pentru că a venit la pachet cu proprietarul”, a povestit Dana Nălbaru pe blogul său

Dragoş Bucur, după ce Dana Nălbaru a anunţat că s-a pocăit: „Mi-am dat seama că a devenit cool să fii ateu și un semn de primitivism să fii creștin”
În principiu, viața celor celor doi este una obișnuită, la fel ca cea a altor familii. Dragoș Bucur trebuie să fie foarte atent la stilul său de viață pentru a nu se confrunta cu probleme nedorite.

Juratul de la Pro TV reușește să se descurce cu această boală și știe mereu ce trebuie să facă. Dragoș Bucur este o fire optimistă și niciodată nu se arată neputincios în fața celor dragi.

“Face așa de bine si de discret (are grija de el) încât reușește să ne ferească pe noi (pe mine si pe copii) de diabet. Nu se plânge niciodată, nu spune niciodată ‘nu pot’ atunci când am nevoie de ajutor (si poate nu tot timpul se simte bine), nu e mofturos sau pretențios, ba e chiar vesel și mereu gata să găsească o soluție”, a mai spus Dana Nălbaru.

Chiar dacă Dragoș Bucur reușește să se descurce bine cu această boală și nu are, în general, probleme, a existat un moment care a îngrijorat-o foarte tare pe partenera sa de viață.

Acesta a suferit o criză din cauza diabetului, atunci când nu a avut la el testele și insulina. Cei doi erau la Paris când s-a întâmplat. Dana Nălbaru a recunoscut că s-a speriat teribil.

Partenerul ei de viață nu a mai recunoscut-o pentru câteva secunde. Artista i-a adus zahăr pentru a-l ajuta să se pună pe picioare, iar totul s-a terminat cu bine. “O singură dată s-a enervat tare. Când și-a uitat borsetă cu teste și insulina la hotel, în Paris. Iar eu, o singură dată m-am speriat îngrozitor.

Într-o noapte, când a intrat în hipo și i-a luat câteva zeci de secunde bune ca să mă recunoască și să-mi poată spune ceva. M-am panicat, desigur, i-am adus zahăr și am așteptat s ă își revină”, a mai scris vedeta.

Dieta lui Dragoș Bucur. Ce mănâncă actorul de când a aflat că are diabet

Actorul Dragoș Bucur a vorbit într-un interviu pentru click.ro despre viața sa de când a aflat că are diabet, despre dieta sa și cum ține boala sub control.

„Nu am mai mâncat dulciuri de la prânz. Nu mănânc în fiecare zi și oricum am vreun an-doi de când am înlocuit dulciurile cu dulciurile din fructe. Când simt nevoia nevoie de dulciui apelez la un smoothie sau fructe ori smochine, cam așa ceva, dar mai mânânc și dulciuri.

În cazul meu, glucidele sunt cele mai importante, pentru că ele îmi ridică glicemia, dar în momentul în care tu știi cât ai glicemia și știi care este necesarul de insulină pentru zece hidrați poți tot timpul să compensezi. Îți dau un exemplu… o felie de pâine are 10 hidrați, necesarul meu pentru insulină pentru 10 hidrați este de două unități de insulină.

Citește și: Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu îşi duc copiii la şcoală. Motivul pentru care au luat această decizie

Atunci, eu mănânc două felii de pâine și asta înseamnă 20 de hidrați. 20 de hidrați ori douzeci de unități de insulină înseamnp patru unități de insulină. Așa că dacă mănânc două felii de pâine îmi fac patru unități de insulină. Știu câți hidrați are o felie de pâine, 50 de grame paste sau de orez au zece hidrați, 80 de grame de mămăligă au zece hidrați, un ecler clasic are în jur de 25 de hidrați, un pahar de suc de portocale, în funcție de mărime, între 15 și 30 de hidrați”, a explicat Dragoș Bucur.

Actorul este căsătorit cu Dana Nălbaru și au trei copii, pe Sofia, India Roxana și Kadri. Boala lui nu se vindecă niciodată, dar familia este mereu alături de el întotdeauna.

„Dana când m-a cunoscut aveam diabet, copiii când au venit pe lume eu deja aveam diabet. Pentru ei este un lucru absolut normal ce am eu. Eu țin acest lucru sub control. Fac aceleași lucruri pe care le face orice om sănătos. Merg cu Sofia, ne dăm cu placa, mergem pe munte, facem sport, alergăm, mergem la sală, cu copiii merg prin pădure. Ei nu simt că eu am o problemă.

Alimentația mea și a Danei, dar și a copiilor este la fel. Mâncăm aceleași lucruri. Noi oricum avem o dietă, un regim alimentar destul de sănătos de viață. Mâncăm multe legume, destul de puțină pâine asta pentru că e bine în general pentru sănătate, nu că sunt eu diabetic”, a adăugat actorul.

Citește și: Cum se înțeleg copiii lui Dragoș Bucur. Actorul și soția sa au adoptat o fetiță de etnie rromă. „Crește la fel ca frații săi. Trece prin transformările pe care destinul i le-a pus în față”