Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu îşi duc copiii la şcoală. Motivul pentru care au luat această decizie

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu îşi duc copiii la şcoală. Cei doi au optat pentru o formă de educație neconvențională, astfel cei trei copii lucrează în fiecare zi, acasă, cu unul dintre părinți.

25 mai 2022, 09:16
Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu îşi duc copiii la şcoală. Motivul pentru care au luat această decizie
Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu îşi duc copiii la şcoală

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu îşi duc copiii la şcoală. Sistemul de „homeschooling” nu este foarte bine dezvoltat în România, motiv pentru care cei doi au fost puși la zid când au anunțat că au decis să nu își înscrie micuții la cursurile obligatorii.

Citeşte şi: Cum se înțeleg copiii lui Dragoș Bucur. Actorul și soția sa au adoptat o fetiță de etnie rromă. „Crește la fel ca frații săi. Trece prin transformările pe care destinul i le-a pus în față”

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu îşi duc copiii la şcoală

Vedeta a povestit că băiatul, la doar 6 ani, a fost implicat într-un proces de învățare mult mai complex, motiv pentru care acum, spre deosebire de alți copii de vârsta lui, știe inclusiv engleză, matematică, filozofie și chimie. Mai mult decât atât, Kadri începe deja să își depășească mama la nivel de cunoștințe, semn că toate cursurile ținute de fosta solistă îl ajută pe cel mic să se dezvolte mult mai rapid.

La 3 ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La 6 ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. După o săptămână cartea aceasta de gramatică e aproape gata. La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie. Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depașită. Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere.

Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari, iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă”, a mărturisit Dana Nălbaru.

Dana Nălbaru a mai precizat că a discutat cu copiii ei și despre venirea pe lume a copiilor, ce se întâmplă în corpul unei mame atunci când este însărcinată, sau cum se formează sarcina.

Băiețelul meu știe de la 3 ani că spermatozoidul fecundează ovulul. Avem enciclopedii, vorbim despre asta. La fel am făcut și cu Sofia. Nu sunt adepta secretelor. Iar ei nu au avut nicio traumă și niciun interes ieșit din comun pentru subiectul ăsta, deci consider că am procedat corect.

Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul. Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa însă nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el… Mă gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit”, declara Dana Nălbaru, în urmă cu ceva timp.