Dana Săvuică, mărturie-șoc. Ce diagnostic a primit aceasta după un test genetic: „Mi s-a schimbat toată viața”

Dana Săvuică a vorbit despre cât de importante sunt controalele medicale cu scop de prevenție. Aceasta a dezvăluit că și ea a fost pusă față în față cu un scenariu dramatic, după ce a făcut un test genetic.

06 iul. 2023, 19:26
Dana Săvuică, mărturie-șoc. Ce diagnostic a primit aceasta după un test genetic: „Mi s-a schimbat toată viața”
Dana Săvuică, mărturie-șoc. Ce diagnostic a primit aceasta după un test genetic: „Mi s-a schimbat toată viața”

Dana Săvuică a tras un semnal de alarmă extrem de important în cadrul emisiunii sale de pe Ego Life. Aceasta a subliniat că este extrem de important să efectuăm controale medicale în scop preventiv. Ea a vorbit despre faptul că șansele să tratăm o boală sunt cu mult mai mari atunci când o depistăm din timp. În contextul acestui subiect, Dana Săvuică a făcut o mărturisire din sfera personală.

Citește și: Cum arată Dana Săvuică după ce și-a micșorat bustul. Imagini cu vedeta în costum de baie

Vedeta a povestit că a efectuat un test genetic și cu această ocazie a descoperit că este predispusă să dezvolte cancer la sân. Din acel moment, Dana Săvuică admite că a început să meargă frecvent la doctor pentru ecografii mamare și mamografii.

„Și eu am făcut un test asemănător (n.r. genetic). Culmea, eu în familia mea nu am probleme de acest gen, dar și mie mi-au ieșit niște parametri cu predispoziție spre cancer la sân. Țin minte că am fost, culmea că eu nu am avut probleme, dar numai faptul că scria acolo, negru pe alb, că e o predispoziție, mai ales după vârsta de 40 de ani. De atunci am conștientizat eu că trebuie să mă controlez, că trebuie să fac aceste ecografii mamare, mamografii, dar până atunci, cred că era inconștiența tinereții. Noi, la 20 de ani ne simțim puternici, ne simțim invincibili, simțim că toată lumea ne aparține”, povestește Dana Săvuică.

Dana Săvuică, speriată de un nodul la sân

Aceasta a mai dezvăluit că la scurt timp după ce a făcut una din vizitele medicale periodice a descoperit că are un nodul la sân. Cu toate că trecuseră doar două luni de la control, aceasta nu a ignorat problema și a sunat direct la medic.

„Eu fusesem în luna iunie la controlul anual, nu era absolut nimic, nici măcar un ganglion inflamat. În luna august, în timp ce făceam un duș, la palpare am simțit un nodul și instant am pus mâna pe telefon. Am vrut un control de specialitate, în ziua respectivă l-am și făcut. Mi-a spus că nu am nimic, cel mai probabil un dezechilibru hormonal, să merg liniștită acasă.”, a povestit Luciana Indre, în emisiunea EGO Life.

„Voiam neapărat să ajung la cea care m-a depistat, la Angelica Chiorean. Îmi doream demult să ajung să fac o emisiune cu ea, cu scop de informare. Și uite că am ajuns în calitate de pacient, asta la trei săptămâni după ce mi s-a spus să merg liniștită acasă. Când a văzut ecografia, se uita la mine, se uita la diagnosticul pus de medicul dinainte și era de-a dreptul șocată. Mi-a zis: trebuie să te gândești la un medic oncolog. A fost momentul în care mi s-a schimbat toată viața”, a mai povestit prezentatoarea de la Prima TV.

Citește și: Secretul pe care Dana Săvuică l-a ținut ascuns despre fiica sa. „E un subiect tabu”