Dăncilă, în conferinţa comună cu secretarul general NATO: România rămâne un aliat de încredere al NATO

Publicat: Marţi, 22 Ianuarie 2019 19:56 // Actualizat: Miercuri, 23 Ianuarie 2019 17:21 // Sursa: romaniatv.net

România rămâne un aliat de încredere al NATO, a declarat, miercuri, la Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă, la finalul întrevederii cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Foto: bugetul.ro

"Este un moment important pentru România - în prima parte a acestui an deţinem preşedinţia Consiliului UE şi celebrăm, totodată, 15 ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică. În egală măsură, în 2019 NATO împlineşte 70 de ani de la fondarea sa. Toate aceste repere ne îndeamnă la o reflecţie strategică asupra modalităţilor de a răspunde cât mai eficient provocărilor cu care ne confruntăm împreună. Sub aceste auspicii, l-am asigurat pe secretarul general că România rămâne un aliat de încredere, susţine ferm o Alianţă puternică şi consolidarea relaţiei transatlantice, indispensabilă pentru securitatea euroatlantică", a precizat Viorica Dăncilă. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 23-24 ianuarie 2019, în vederea prezentării priorităţilor Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în cadrul sesiunii plenare a Comitetului Economic şi Social European (CESE), care va avea loc joi, 24 ianuarie 2019. Un alt element important al vizitei este întrevederea bilaterală pe care demnitarul român o va avea cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, la sediul Cartierului General al NATO din Bruxelles, cu scopul trecerii în revistă a principalelor subiecte aflate pe agenda NATO, cu accent pe temele de interes pentru România şi pe contribuţiile ţării noastre la implementarea politicilor şi deciziilor aliate“, anunţă Guvernul într-un comunicat.
 
Totodată, agenda vizitei cuprinde şi participarea prim-ministrului Viorica Dăncilă la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, organizată de Congresul Evreiesc European, sub patronajul preşedintelui Parlamentul European, Antonio Tajani, precum şi întrevederea cu preşedintele Comitetului Economic şi Social European, Luca Jahier, şi participarea la reuniunea socialiştilor europeni.
 
Viorica Dăncilă va participa, de asemenea, la vernisajul expoziţiei de fotografie şi la concertul dedicat debutului Preşedinţiei române la Consiliul UE.
 
Din delegaţia guvernamentală condusă de premierul Viorica Dăncilă vor face parte ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, ministrul apărării naţionale, Beniamin-Gabriel Leş, ministrul economiei, Niculae Bădălău, ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, ministrul interimar al transporturilor, Rovana Plumb, ministrul culturii şi identităţii naţionale, Valer-Daniel Breaz.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern NATO Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7538
RON
25 Mar
noapte 7 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H