Dăncilă, la 4 ani de la incendiul de la Colectiv: Rămâne în memoria noastră una dintre cele mai triste zile, în care s-au frânt destine

Patru ani de la incendiu de la Colectiv. 65 de morţi şi peste 100 de răniţi. La patru ani de tragedia de la Colectiv nimeni nu a fost tras la răspundere, cercetările continuă încă. Tragedia Colectiv rămâne o lecţie "grea", "o rană adâncă" în memoria românilor şi care cere un simţ de răspundere ridicat din partea tuturor, a afirmat miercuri premierul demis, Viorica Dăncilă.

RomaniaTV.net
30 oct. 2019, 07:57
Dăncilă, la 4 ani de la incendiul de la Colectiv: Rămâne în memoria noastră una dintre cele mai triste zile, în care s-au frânt destine

„30 octombrie 2015 rămâne în memoria noastră una dintre cele mai triste zile, în care s-au frânt destinele a zeci de tineri.

Această cumplită tragedie trebuie să păstreze vie conștiința societății și să redeștepte cele mai profunde sentimente: iubirea față de semeni, compasiunea, solidaritatea, dar și respectul și grija pentru viața și siguranța cetățeanului.

Este nevoie să deschidem ochii și să recunoaștem când lucrurile nu funcționează, să le îndreptăm împreună, instituții și autorități ale statului, forțe politice și societate civilă, să intervenim cât mai rapid împotriva actelor care ne pun în pericol siguranța.

Măsurile de intervenție rapidă, de îmbunătățire a legislației și a serviciilor medicale trebuie dezvoltate și permanent adaptate realității. Este nevoie de continuarea investițiilor în sănătate, în mijloace de salvare, în pregătirea personalului, precum și în tot ce presupune salvarea de vieți omenești. Rămâne un drum greu, care trebuie însă parcurs cu asumare și consistență.

În ceea ce mă privește, voi susține cu fermitate orice proiect menit să contribuie la creșterea siguranței cetățeanului, îmbunătățirea serviciilor medicale și cele de intervenție rapidă”, a scris premierul Viorica Dăncilă, pe Facebook. 

Premierul demis şi-a manifestat solidaritatea cu familiile îndurerate şi a transmis sănătate celor răniţi în incendiul de la Colectiv.

„Rămân alături de familiile îndurerate, care au pierdut oameni dragi. Totodată, doresc multă sănătate celor răniți în cumplitul incendiu și puterea de a-și vindeca rănile trupului și ale sufletului!”, a mai transmis Dăncilă.


loading...