Danemarca interzice accesul turiştilor români începând cu 1 august

Autorităţile din Danemarca au inclus România pe lista ţărilor din care nu mai primesc turişti, decât în condiţii excepţionale, iar călătoriile românilor în ţara nordică nu vor mai fi acceptate începând de sâmbătă, 1 august 2020, de la ora 00:00.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 15:18
Danemarca interzice accesul turiştilor români începând cu 1 august

Românii vor mai putea călători în Danemarca doar dacă fac dovada unui motiv întemeiat, autorităţile de la Copenhaga publicând şi o listă care cuprinde astfel de justificări.

„Modificarea condițiilor de călătorie în Danemarca în context COVID-19 – România a fost inclusă pe lista țărilor „închise”

Pe fondul evoluției negative a situației epidemiologice din România, de sâmbătă, 1 august 2020, ora 00:00, se vor aplica noi condiții de călătorie în Danemarca în context COVID-19.
1. Cetățenii români vor putea continua să călătorească în Danemarca în baza listei „motivelor întemeiate” elaborate de autoritățile daneze competente (la fel ca până în prezent), ÎNSĂ NU VOR MAI FI ACCEPTATE CĂLĂTORIILE ÎN SCOP TURISTIC/în baza rezervării a 6 nopți de cazare. Pentru informații detaliate privind lista „motivelor întemeiate”, vă recomandăm să consultați http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343.
2. Intrarea cetățenilor români pe teritoriul Danemarcei va fi permisă FĂRĂ prezentarea unui test COVID-19. Totuși, persoanelor care prezintă simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permisă intrarea.
3. Persoanelor care sosesc din România li se va RECOMANDA FERM O PERIOADĂ DE CARANTINĂ TIMP DE 14 ZILE la întoarcerea în Danemarca.
4. Tranzitarea Danemarcei va fi permisă, în continuare, doar în următoarele condiții: deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca (va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei); deplasare în baza listei „motivelor întemeiate” într-o altă țară decât Danemarca. Persoanelor cu simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permis să tranziteze Danemarca.
5. Cu privire la recomandările de călătorie emise de Ministerul danez al afacerilor externe privind plecările din Danemarca, în condițiile în care România a fost plasată pe lista țărilor „închise”, gradul de risc a fost ridicat la „portocaliu” (evitarea călătoriilor nenecesare).”, se arată într-o postare de joi a Ambasadei României la Copenhaga, pe Facebook.

Citeşte şi: Olanda sfidează coronavirusul. Nu impune obligativitatea măştilor, argumentând că acestea nu şi-au dovedit eficienţa


loading...