Danemarca nu mai tolerează refugiaţii. A găsit o ţară unde să-i deporteze pe imigranţi

Danemarca este în discuții cu Rwanda pentru stabilirea unei noi proceduri de transferare a solicitanților de azil în națiunea est-africană, fiind o copie în oglindă a unei decizii similare a Marii Britanii, anunțată chiar săptămâna trecută.

21 apr. 2022, 12:08
Danemarca nu mai tolerează refugiaţii. A găsit o ţară unde să-i deporteze pe imigranţi

Danemarca, care a câștigat notorietate în ultimul deceniu pentru politicile sale de imigrație din ce în ce mai dure, a adoptat anul trecut o lege care permite refugiaților care sosesc pe teritoriul danez să fie mutați în centre de azil dintr-o țară parteneră.

Dar, negăsind la momentul respectiv un partener, națiunea nordică şi-a atras furia susținătorilor drepturilor omului, a Națiunilor Unite și a Comisiei Europene în legătură cu această mișcare. „Dialogul nostru cu guvernul ruandez include un mecanism pentru transferul solicitanților de azil”, a declarat ministrul imigrației, Mattias Tesfaye, într-o declarație trimisă către Reuters, prin e-mail.

Citeşte şi Gigi Becali ajută refugiaţii din Ucraina! Le-a pus la dispoziţie spaţii de cazare într-un decor natural mirific: „Le-am spus măicuţelor: Mergeți și luați refugiați și umpleți pensiunea!”

Prin acest plan, Danemarca susține că vrea „o abordare mai demnă a problemei imigranților decât cea folosită de traficanți și care caracterizează migrația în acest moment”. O justificare similară a fost folosită și de guvernul britanic. Danemarca nu a stabilit, încă, un acord cu Rwanda în acest sens, a mai spus oficialul, însă parlamentul a fost convocat, joi pentru a discuta planul.

Săptămâna trecută, Marea Britanie a declarat că plănuiește să mute mii de solicitanți de azil în Rwanda, într-un nou acord care vizează distrugerea rețelelor de trafic de persoane și stoparea fluxului de migranți.

Citeşte şi Putin relochează aproape 100.000 de refugiaţi ucraineni în Siberia, Orientul Mijlociu şi chiar dincolo de Cercul Arctic