Dani Mocanu spune tot adevărul despre condamnare. Ce s-a întâmplat în ziua în care a fost acuzat de tentativă de omor

Dani Mocanu, unul dintre cei mai în vogă maneliști din țara noastră, a vorbit despre perioada petrecută în arest la domiciliu, după ce, în august 2022, alături de fratele lui, Nando, a fost implicat într-un scandal avut loc într-o benzinărie din Pitești.

16 apr. 2024, 08:24
Dani Mocanu spune tot adevărul despre condamnare. Ce s-a întâmplat în ziua în care a fost acuzat de tentativă de omor
Dani Mocanu spune tot adevărul despre condamnare. Ce s-a întâmplat în ziua în care a fost acuzat de tentativă de omor

După ce cazul a ajuns în fața oamenilor legii, Dani Mocanu a fost arestat la domiciliu, iar fratele său, Nando, a ajuns după gratii pentru câteva luni. Acum, la mai bine de un an de la eveniment, manelistul vorbește pentru prima dată în libertate.

Citește și: Ce studii are Dani Mocanu. Detaliul pe care mulți nu-l știu despre manelistul care a rupt topurile muzicale

Dani Mocanu spune tot adevărul despre condamnare

Dani Mocanu a vorbit pentru prima oară, de când este din nou liber, despre dosarele sale penale și despre acuzațiile care i se aduc.

„Realitate este una simplă. M-am dus în benzinăria respectivă să aplanez o ceartă pe care fratele meu mai mic o avea cu acești indivizi, care se consideră victime acum, și a izbucnit un scandal. Nu mai știam pe care să țin. Nici pe ală, nici pe ală, că toți au început să se bată. Se vede clar pe cameră că eu încercam să-i despart, dar asta este situația. Apoi, eu, fratele meu și întregul meu staff am plecat în Italia, am avut un concert ziua următoare. Când am auzit că Poliția ne-a căutat acasă, ne-am prezentat de bunăvoie. Am fost sunați și de cei de la Parchet și ne-am prezentat de bunăvoie”, a explicat artistul pentru Cancan.ro.

După ce s-au prezentat la Poliție, artistul și fratele său, Nando, și-au primit și pedepsele, de care au scăpat abia recent.

„Am fost reținuți 24 de ore, după 24 de ore, eu am fost plasat sub arest la domiciliu, iar fratelui meu, din păcate, i-a fost prelungit mandatul de arestare. A stat închis 9 luni, apoi a fost și el plasat în arest la domiciliu. În momentul de față, fratele meu se află sub control judiciar cu limită teritorială. Nu este pentru prima dată când fratele meu este închis, a mai fost o mică greșeală în străinătate, n-a fost el de vină, dar în sfârșit. A fost greu cât a fost închis acum. Trebuie să fii bărbat și recunoști că ai suferit! Și bărbații suferă, și bărbații plâng! A fost greu, cred că oricine ar plânge pentru fratele lui atunci când se află într-o situație un pic mai dificilă”, mai recunoaște Dani Mocanu.

Chiar dacă acum manelistul este din nou liber și se poate bucura de cariera sa, nu a scăpat de acuzații. Polițiștii îl pot ridica oricând, mai ales că încadrarea este, în continuare, una gravă.

„Acuzația este una dură: tentativă de omor. Poate te întrebi de ce râd când spun acuzația, însă, din punctul meu de vedere, este de râs! Sunt singurul inculpat care nici măcar nu am băgat degetul în ochi niciuneia dintre acele presupuse victime! Totuși, acuzația este de tentativă de omor. Explicația acestei acuzații este una simplă: sunt Dani Mocanu și Dani Mocanu trebuie să fie de vină în absolut tot ce se întâmplă, indiferent cât de mic sau de mare este incidentul. Să-ți spun cine vrea să ma scoată țap ispășitor ar însemna să deranjez și mai multă lume decât am deranjat până în momentul de față. Prefer să evit să spun. Cert este că nu prea sunt înghițit nici de autorități. Cam asta este situația, din păcate!”, a mai declarat Dani Mocanu.

Deși nu a putut părăsi domiciliul din Pitești timp de un an și patru luni, Dani Mocanu a scos, totuși, nenumărate videoclipuri, filmate în propriul garaj. Chiar și între patru pereți, fără concerte și posibilitatea de a se deplasa prin țară, succesul lui s-a păstrat. Manelistul s-a menținut astfel în trending-ul românesc, chiar și de la distanță. Este celebru chair și pe TikTok, unde ține legătura cu fanii săi.

„A fost o perioadă grea, nu pot să spun că a fost ușoară. Nu mă pot plânge însă să spun că a fost o perioadă foarte, foarte grea, pentru că am avut alături familia, copilașii mei, studioul”, concluzionează artistul.

Citește și: Dani Mocanu a filmat un videoclip în apartamentul lui Nicolae Ceaușescu: „În sfârșit, filmez în libertate”