Dani Mocanu, trimis în judecată pentru tentativă de omor. Manelistul se află în arest la domiciliu

Dani Mocanu a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, alături de fratele său Nando și alți doi bărbați. În urmă cu aproximativ trei luni, ei au fost filmați când băteau doi bărbați într-o benzinărie din Pitești.

15 nov. 2022, 20:35
Dani Mocanu, trimis în judecată pentru tentativă de omor. Manelistul se află în arest la domiciliu
Dani Mocanu, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Dani Mocanu, trimis în judecată pentru tentativă de omor. Manelistul este acum în arest la domiciliu și va fi judecat pentru tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice. În cazul său, procurorii au stabilit și că acesta era în termenul de supraveghere stabilit de instanță, după ce fusese condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare în alt dosar.

Dani Mocanu, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Nando Mocanu, fratele manelistului, aflat în arest preventiv, va fi judecat pentru tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și pentru lovire și alte violențe.

Potrivit anchetatorilor, în seara de 18 august a.c., Dani Mocanu, fratele său și alți doi complici au bătut cu ranga și cu pumnii doi bărbați la o benzinărie OMV de la ieșirea din Pitești. Una dintre victime a avut nevoie de peste două luni de îngrijiri medicale, în timp ce cealaltă victimă a necesitat șase zile de îngrijiri medicale.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum Dani Mocanu îl ține pe un bărbat, în timp ce fratele său îl lovește cu o bară metalică. Victima a suferit o fractură de craniu și a fost internată la Spitalul Județean Argeș.

Citeşte şi: Dani Mocanu sfidează justiția din arestul de la domiciliu! Ce face manelistul și cum râde de „pedeapsa” primită pe care o ispășește la vila lui de lux din Pitești

Dani Mocanu o duce foarte bine în arest la domiciliu

Potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare, manelistul o ţine dintr-o petrecere în alta, aproape nici nu simte că este arestat. Le arată fanilor cum se distrează în vila din Ştefăneşti și ce face când nu își poate părăsi curtea.

În timp ce unii îl „aplaudau”, alţii spuneau că nu are voie să facă petreceri şi să invite lumea la el acasă, pe durata arestului la domiciliu. Ei bine, avocatul Adrian Cuculis a explicat ce are voie să facă Dani Mocanu şi ce nu îi este permis.

Potrivit avocatului, manelistul poate să facă ce vrea el, atâta timp cât nu părăseşte domiciliul, în cazul lui, să nu iasă din curte. „Arestul la domiciliu înseamnă că poți face orice, dar să nu părăsești domiciliul. Nu îți interzice nimeni să faci petreceri, să intri în contact cu alte persoane, ci este de fapt o chestiune de a-l ține într-un singur loc pe cel care este inculpat și asupra căruia s-a luat măsura aceasta în așa fel în cât să nu plece ca să nu se sustragă de la răspundere și de la procesul penal.

În cadrul arestului la domiciliu, o măsură preventivă, teoretic poți să faci orice. Deci nu există interdicții generale. De la petreceri, la gătit, la plimbări cu bicicleta prin curte la petreceri și grătare cu invitați, absolut totul este permis.

Doar dacă nu există vreo interdicție în sensul acesta, interdicție care poate fi inclusă în cadrul interdicțiilor complementare ca să spun așa. Măsura arestului la domiciliu este una foarte clară: nu poți să părăsești domiciliul pentru că de asta îi și spune așa.

Eu apreciez că aici suntem și într-un vid legislativ pentru că arestul la domiciliu este cel care nu îți permite ție să ieși din domiciliu, dar nu poți să vii suplimentar și cu controlul judiciar peste arestul la domiciliu. Nu poți să iei mai multe măsuri preventive asupra unei persoane, ori e una, ori e alta și atunci, în cazul arestului la domiciliu nu poți să îi interzici unei persoane să posteze pe internet”, a explicat avocatul Adrian Cuculis, potrivit Wowbiz.ro.