Daniel Băluţă dă în judecată Colegiul Gheorghe Şincai. Anunţul făcut de primarul Sectorului 4

Daniel Băluţă a dat în judecată Colegiul Gheorghe Șincai. Primarul cere ca această clădire să fie evacuată. Anunţul a fost făcut de reprezetanţii unităţii de învăţământ, pe pagina Şincai Club.

23 dec. 2020, 23:42
Daniel Băluţă dă în judecată Colegiul Gheorghe Şincai. Anunţul făcut de primarul Sectorului 4

Daniel Băluţă dă în judecată Colegiul Gheorghe Şincai. Până în momentul de faţă nu se ştie unde ar trebui să îşi desfăşoare activitatea această instituţie.

Daniel Băluţă dă în judecată Colegiul Gheorghe Şincai. Anunţul făcut de primarul Sectorului 4

”Povestea merge mai departe: primarul Băluță a dat în judecată Colegiul Gheorghe Șincai ca să evacueze clădirea.

Unde va fi relocat Colegiul Gheorghe Șincai? Nimeni nu știe. Primăria a dat un răspuns oficial în care zice că va fi mutat în Colegiul Tehnic Petru Rareș, la grămadă cu Colegiul Mihai Eminescu. După câteva zile PS4 a venit cu un alt răspuns oficial: locul unde va fi mutat Colegiul Șincai va fi anunțat la o dată ulterioară. (În traducere: nu știm unde mutăm un liceu, dar îl mutăm). Ultima variantă transmisă verbal de primarul Băluță: „într-o locație de 5 stele”.

De ce trebuie să fie mutat Colegiul Gheorghe Șincai? Din nou nimeni nu știe. Primăria invocă o expertiză care ar încadra clădirea Colegiului Șincai la clasa de risc seismic 2. Doar că lista oficială a clădirilor încadrate la risc seismic nu cuprinde și clădirea Colegiului Șincai, iar autorizația de construcție obținută de PS4 nu are ca obiect consolidarea clădirii ci doar amenajări interioare și exterioare (zugrăveală).

Singurul răspuns logic este că Colegiul Șincai zboară în stradă pentru că așa vrea primarul Băluță.

În dosarul 26759/3/2020 de la Secția de Contencios Administrativ a Tribunalului București Primăria Sector 4 cere obligarea Consiliului de Administrație al Colegiului Șincai să își dea acordul „pentru eliberarea și predarea amplasamentului, precum și pentru relocarea activității educaționale în vederea demarării în regim de urgență a lucrărilor ce se impune a fi efectuate”. Singurele argumente ale PS4 sunt deja menționatul risc seismic și obligația de întreținere a clădirilor monument istoric. Nimeni nu contestă nevoia de întreținere a clădirilor monument istoric, dar nu este clar ce se va întâmpla cu patrimoniul Colegiului Șincai – unde va fi păstrat acesta, în ce condiții? – și nici nu este clar unde își vor desfășura activitatea elevii colegiului. Răspunsul la mișto al primarului „într-o locație de 5 stele” nu poate fi luat în considerare.

Avem o adevărată campanie de hărțuire a Colegiului Șincai și profesorilor de aici din partea Primăriei Sector 4: o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor (o acuzație absolut inventată, detalii aici); o plângere prealabilă în contencios administrativ pentru că a fost modificat Regulamentul colegiului în urma unui ordin de ministru (detalii aici) și acum un proces pentru evacuarea în stradă, câtă vreme nu se știe unde va fi mutat colegiul.

Om vedea cum se termină toate aceastea. Până una alta primarul Băluță a revizuit bugetul și la capitolul burse pentru elevi a trecut 0 lei, iar în sectorul 4 bursele nu s-au mai plătit din luna martie. Cineva nu-i suportă pe elevii care învață.”

Citeşte şi: ALEGERI LOCALE 2020. Daniel Băluţă: „Am votat cu gândul de a nu lăsa pe nimeni în urmă”