Daniel Bodnar, activistul de mediu grav rănit, citat ca suspect într-un dosar al DIICOT privind mai multe infracțiuni

Daniel Bodnar, activitul de mediu aflat în recuperare după accidentul în care a fost implicat, a făcut public faptul că a primit o citaţie de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, prin care este anunțat că trebuie să se prezintă în fața unui procuror, pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect într-un dosar privind mai multe infracțiuni.

01 oct. 2021, 00:11
Daniel Bodnar, activistul de mediu grav rănit, citat ca suspect într-un dosar al DIICOT privind mai multe infracțiuni

Lui Daniel Bodnar i s-a comunicat că e vorba de un dosar referitor la infracţiunile de „acces ilegal la un sistem în formă continuată”, „operațiuni ilegale cu sisteme informatice”, „instigare la comiterea infracțiunii de acces ilegal la un sistem în formă continuată”, dar și „deținere de droguri de risc, fără drept, în vedere consumului propriu”.

Bodnar a fost anunțat că în caz de neprezentare nejustificată poate fi emis un mandat de aducere pe numele său.

”În caz de neprezentare nejustificată se poate dispune aducerea în baza unui mandat de aducere. Totodată lipsa nejustificată a persoanei chemate să dea declarații sau părăsirea fără permisiune ori fără un motiv întemeiat a locului unde urmează a fi audiat se sancționează cu amendă judiciară de la 250 la 5000 de lei”, se menționează în citația primită. Bodnar a transmis că ”voi merge la audieri pentru a fi audiat pentru că am lucrat doar la dreptate”.

Activistul de mediu a spus că nu ştie de unde vin acuzaţiile şi de ce caz sunt legate. El e mai precizat că nu fumează, nu consumă alcool şi nici droguri.

Daniel Bodnar a mai precizat că nu se va ascunde și se va prezenta la audieri, pentru a afla cine și de ce îl acuză. Activistul a mai spus că încă face eforturi pentru a se recupera în urma accidentului și are nouă luni de zile de când este imobilizat și nu se poate deplasa singur.

Cum se simte Daniel Bodnar după accident: „Lupt să revin pe picioarele mele. Viaţa ne loveşte pe toţi”

Citeşte şi Activistul Daniel Bodnar a fost atacat cu un cuţit de patronul unui gater, cu o zi înainte de accidentul în care şi-a fracturat coloana VIDEO