Daniel Cătălin Zamfir, despre impozitarea profiturilor excesive ale băncilor. ”Toate eforturile și presiunile lor au fost în zadar! Premierul Ciolacu nu a cedat”

Senatorul Daniel Cătălin Zamfir a vorbit miercuri despre impozitarea multinaționalelor, dar și despre impozitarea profiturilor excesive ale băncilor, măsuri care se află în pachetele fiscal-bugetare pe care Guvernul urmează să le adopte.

06 sept. 2023, 12:35
Daniel Cătălin Zamfir, despre impozitarea profiturilor excesive ale băncilor. ”Toate eforturile și presiunile lor au fost în zadar! Premierul Ciolacu nu a cedat”
Daniel Cătălin Zamfir, despre impozitarea profiturilor excesive ale băncilor.

Daniel Cătălin Zamfir, despre impozitarea profiturilor excesive ale băncilor. Social-democratul a subliniat că impozitarea multinaționalelor fentează bugetul statului prin mecanismele de optimizare fiscală, cu toate acestea se bucură că la pachet cu această măsură vine în sfârșit, și impozitarea profiturilor excesive ale băncilor.

Citește și Marcel Ciolacu aruncă bomba despre măsurile de austeritate! ”Eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile”

Daniel Cătălin Zamfir, despre impozitarea profiturilor excesive ale băncilor

Senatorul și-a exprimat printr-o postare pe pagina sa de Facebook toată aprecierea față de premierul Marcel Ciolacu care nu a cedat în fața  eforturilor și presiunilor exercitate de bănci pentru reducerea impozitării profiturilor acestora.

”BIG LIKE, MARCEL CIOLACU!

La pachet cu impozitarea multinaționalelor care fentează bugetul statului prin mecanismele de optimizare fiscală, vine, în sfârșit, și impozitarea profiturilor excesive ale băncilor.

Toate eforturile/presiunile lor au fost în zadar. Premierul Ciolacu n-a cedat. Și bravo lui! Big like, Marcel Ciolacu!

P.S. Poate așa vor renunța și băncile la off-shore-uri, că nu o să le mai servească prea mult”, a scris senatorul PSD pe pagina sa de Facebook.

Reacția senatorului Cătălin Zamfir a venit la numai o zi, după ce premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit marți despre măsurile de austeritate, dar și despre noile pachete fiscal-bugetare.

Șeful Executivului a subliniat că până la finalul acestei luni va fi gata actul normativ care prevede creșterea salariilor românilor.

Premierul României a ținut să precizeze că nu va fi nicio austeritate de la 1 octombrie.

”Continuăm să scriem actul normativ pe urmă va fi pus în transparență cum este legal. Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament. Să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanțe de completare (…) Am așteptat și am vorbit despre așa-spusa austeritate, dar eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile și nu-i nicio austeritate. Am explicat de fiecare dată că România a învățat din fosta criză când s-a făcut o greșeală majoră tăind salariile la români. Cu adevărat unii care au salarii foarte mari din punctul meu de vedere în sistemul bugetar să beneficieze de vouchere de vacanță la fel ca și românii care au salariul minim pe economie, dar nu am văzut nimic de austeritate. Acum, cum am așteptat și am suportat această austeritate două luni, putem să mai stăm două trei zile”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul României a vorbit și despre cele trei pachete pentru combaterea evaziunii, reforma din sistemul administrativ și pachetul fiscal.

”Primul pachet pe care mi-l va finaliza domnul ministru va fi cel pe combaterea evaziunii și pe urmă va fi reforma din sistemul administrativ și avem dialog și cu Administrația Centrală și cu partenerii sociali și cu Administrația Locală, e un lucru cât se poate de normal și al treilea este pachetul fiscal astfel încât România să fie sustenabilă și anul acesta, dar și în anii viitori până când țara noastră va veni cu o reformă care va fi prinsă în PNRR ca și jalon”, a mai spus premierul.

Întrebat dacă pentru bănci va exista o taxă nouă, premierul a răspuns: ”Veți vedea în două trei zile tot pachetul pentru că va fi pus, nimeni nu îl va trece noaptea pe furiș. Va fi în transparență deoarece el trece prin Guvern, unde trebuie să primească avizele.”

Citește și Liberalii au votat! PNL vrea ca Guvernul Ciolacu să își asume răspunderea pe măsurile fiscale, cu câteva condiții. Ciucă: ”Avem nevoie de bani să putem susține plata pensiilor și salariilor”