Daniel Chiţoiu, la audieri în dosarul accidentului din Argeş în urma căruia doi oameni au murit: „Nu vorbeam la telefon!”

Daniel Chiţoiu, fost ministru al Economiei, s-a prezentat joi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş pentru a fi audiat în cazul accidentului rutier în care doi oameni şi-au pierdut viaţa. La ieşirea din sediul parchetului, Daniel Chiţoiu a declarat că nu vorbea la telefon în timp ce se afla la volan.

09 ian. 2020, 07:44
Daniel Chiţoiu, la audieri în dosarul accidentului din Argeş în urma căruia doi oameni au murit: „Nu vorbeam la telefon!”

Daniel Chiţoiu s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş unde a fost citat pentru declaraţii în dosarul în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în legătură cu accidentul care a avut loc în 26 edecembrie, în jurul orei 12:10, pe DN7, în apropierea localităţii Zamfireşti, județul Argeş. 

La ieşirea, Daniel Chiţoiu a declarat că nu vorbea la telefon în timpul accidentului. Întrebat dacă el este cel care a sunat la 112 pentru a anunța producerea accidentului, secretarul general al ALDE a răspuns afirmativ. 

Citeşte şi: Controverse după accidentul lui Daniel Chiţoiu. Liderul ALDE în picioare după tragedie, pe targă la spital mai târziu

Particip la toate procedurile procesului de cercetare penală. Azi, am participat la una dintre ele. Nu vorbeam la telefon, în momentul accidentului„, a declarat Chiţoiu.

A fost întrebat și dacă a vorbit cu familiile victimelor, spunând că nu. 

De asemenea, întrebat cum explică faptul că a ieșit din mașină pe picioare și i-a însoțit pe polițiști, apoi a fost luat cu targa și dus la spital, Daniel Chițoiu a răspuns: „Mi-am revenit în momentul acela”.

Citeşte şi: Cine sunt soţii morţi în accidentul în care a fost implicat şi fostul ministru Daniel Chiţoiu

Două maşini, între care una condusă de Daniel Chiţoiu, au fost implicate în accidentul din 26 decembrie. În urma accidentului, şoferul celei de-a doua maşini împlicate în accident a murit pe loc. Soţia lui a murit la scurt timp la spital. Fostul ministru Daniel Chițoiu și o femei, pasageră în maşina condusă de şoferul mort, au fost duşi la spital. Internarea în spital este şi motivul pentru care audierea liderului ALDE a fost amânată. Chiţoiu a fost externat în 2 ianuarie.

Până acum Daniel Chiţoiu nu a fost audiat în legătură cu accidentului. Martorii audiaţi de poliţişti după accident au susţinut că maşina condusă de fostul ministru a intrat pe contrasens lovind autoturismul condus de bărbatul din Piteşti. 

Citeşte şi: Fostul ministru Daniel Chiţoiu, implicat în accidentul cu doi morţi din decembrie, externat de la Floreasca. Urmează să fie audiat

Iniţial, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, însă ulterior a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, având în vedere „intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident”.

O ipoteză pe care se merge în ancheta privind accidentul în care a fost implicat Daniel Chițoiu este că fostul ministru vorbea la telefon în momentul producerii accidentului.