Fostul ministru Daniel Chiţoiu, implicat în accidentul cu doi morţi din decembrie, externat de la Floreasca. Urmează să fie audiat

Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost externat de la Floreasca, transmite România TV. El urmează să fie audiat de anchetatori în privința accidentului rutier din județul Argeș, în care a fost implicat. O parte a presei centrale a speculat că politicianul a rămas de Revelion în spital, tocmai pentru a scăpa de audiere.  

02 ian. 2020, 08:47
Fostul ministru Daniel Chiţoiu, implicat în accidentul cu doi morţi din decembrie, externat de la Floreasca. Urmează să fie audiat

Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost externat, joi, în jurul orei prânzului, din Spitalul Floreasca, el ieșind din unitatea medicală fără a fi văzut de jurnaliștii aflați în fața unității medicale. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului în care a fost implicat Chițoiu și doi soți și-au pierdut viața.

Surse judiciare susțin că Daniel Chițoiu va fi audiat după externare, existând suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului.

Cu două zile înainte, fostul ministru fusese transferat la secția de Reanimare a spitalului Floreasca. Liderul ALDE nu a fost audiat nici acum în dosarul deschis după accidentul în care a fost implicat și care s-a soldat cu moartea a doi oameni.

Pe 26 decembrie, Chițoiu a fost implicat într-un accident rutier pe DN 7, în localitatea Zamfirești din județul Argeș. El conducea o mașină Audi și s-a lovit frontal cu un autoturism Logan. În urma impactului, doi oameni au murit.

Citeşte şi: Daniel Chiţoiu ar fi vorbit la telefon în momentul producerii teribilului accident

Potrivit unor surse medicale, politicianul a ajuns la spitalul Floreasca prezentând un traumatism toracic. Însă fotografii postate de jurnalistul Ovidiu Vanghele, și făcute imediat după accident, l-au arătat pe Chițoiu mergând pe picioarele sale. Martorii au susținut că mașina Audi condusă de fostul ministru a intrat pe contrasens și a lovit Loganul în care se aflau victimele.

Citeşte şi: Cei doi soţi morţi în accidentul în care a fost implicat şi Daniel Chiţoiu, înmormânataţi

Cei doi soţi care ai pierit în accidentul din a doua zi de Crăciun de pe DN7, în care a fost implicat şi fostul ministru Daniel Chiţoiu, era respectaţi în Piteşti. Haralambie şi Elisabeta deţineau un magazin cunoscut de stofe în centrul Piteştiului, pe care îl administraseră încă de pe vremea lui Ceauşescu, potrivit România TV. Cei doi aveau şi doi copii, care nu-şi revin din şoc.

Citeşte şi: Cine sunt soţii morţi în accidentul în care a fost implicat şi fostul ministru Daniel Chiţoiu

Daniel Chiţoiu a fost implicat, joi, într-un accident mortal pe DN7, între Vâlcea şi Piteşti. În a doua zi de Crăciun, maşina condusă de către secretarul general ALDE s-a izbit de un alt autoturism. În urma impactului, şoferul maşinii care a fost lovită de autoturismul lui Daniel Chiţoiu, un bărbat în vârstă de 82 de ani, a murit pe loc, iar soţia acestuia a decedat la spital după ce a intrat în stop cardio-respirator.

La spital a ajuns şi Daniel Chiţoiu. Iniţial a fost dus la spitalul din Piteşti, ulterior fiind transferat la Spitalul Floreasca. 

Inițial, s-a vorbit despre faptul că șoferul vârstic a fost cel care a intrat pe contrasens, după ce i s-ar fi făcut rău. După audierea martorilor, situaţia s-a schimbat. 

Citeşte şi: Bombă în accidentul rutier soldat cu DOI MORŢI. Martor audiat de Poliţie: Daniel Chiţoiu a intrat pe contrasens!

Şoferul automobilului care se afla în spatele mașinii lui Daniel Chițoiu a fost audiat în calitate de martor. El le-a declarat politiştilor că secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, a pătruns cu maşina pe contrasens și a lovit Dacia Logan care circula regulamentar pe sensul opus.