Daniel Chiţoiu contestă expertiza care arăta că este vinovat de producerea accidentului în care două persoane au murit

Fostul ministru al Finanțelor Daniel Chițoiu a contestat expertiza tehnică ce arată că mașina condusă de fostul demnitar a intrat pe contrasens și ar fi produs accidentul mortal din Argeș, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 11:42
Daniel Chiţoiu contestă expertiza care arăta că este vinovat de producerea accidentului în care două persoane au murit

Expertul angajat de Daniel Chițoiu a susținut în analiza depusă la parchet că nu fostul ministru ar fi de vină pentru evenimentul rutier în urma căruia două persoane și-au pierdut viața și o a treia a fost rănită.

Fostul ministru Daniel Chiţoiu, vinovat de accidentul mortal, afirmă surse din anchetă

În dosar se așteaptă în continuare rezultatul expertizei medicale realizate față de supraviețuitoarea accidentului, prin care anchetatorii vor să vadă rănile suferite și câte zile de îngrijiri medicale au fost necesare în cazul său.

Accidentul în care a fost implicat fostul ministrul Daniel Chiţoiu a avut loc în 26 decembrie 2019 în localitatea Zamfirești, judeţul Argeș. Chițoiu conducea o mașină Audi și s-a lovit frontal cu un autoturism Logan. Șoferul Loganului, în vârstă de 82 de ani, și o femeie de 73 de ani, pasageră în același autoturism au murit. O altă femeie, pasageră în Logan, a fost rănită.

Dosarul accidentului în care a fost implicat Daniel Chițoiu a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, fiind ulterior preluat de Parchetul Tribunalului Argeş. Surse judiciare spuneau că există suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului.

Anchetatorii cred că mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens. 

În 9 ianuarie, fostul ministru Daniel Chițoiu a fost pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului în urma căruia două persoane au murit și două au fost rănite.