Daniel Constantin: Nu am discutat până acum în coaliţie despre vreo remaniere

În coaliţia de guvernare nu s-a discutat până în prezent despre nicio remaniere, însă o decizie privind schimbarea unor miniştri poate fi luată doar la iniţiativa premierului, a afirmat marţi, la Curtea de Argeş, vicepremierul Daniel Constantin.

RomaniaTV.net
24 iun. 2014, 10:43
Daniel Constantin: Nu am discutat până acum în coaliţie despre vreo remaniere

„Remanierea, în general, este un proces la îndemâna primului ministru. Premierul poate să facă remanierea, dacă şi când consideră necesar. Eu nu am cunoştinţă, nu am discutat până acum în coaliţie, sunt convins că o să discutăm dacă se are în vedere o remaniere”, a declarat Constantin, răspunzând unei întrebări referitoare la posibilitatea înlocuirii lui Dan Şova din funcţia de ministru al Transporturilor, citat de Agerpres.

Vicepremierul a adăugat că singurul ministru despre care ştie cu siguranţă că va părăsi Guvernul în acest an este Liviu Voinea, care urmează să ocupe funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

„De o singură remaniere ştiu eu, o singură înlocuire de ministru, şi anume ministrul Bugetului, Liviu Voinea. De altcineva nu ştiu, cei care vor fi remaniaţi nu fac parte din Partidul Conservator şi chiar dacă ar fi făcut parte, este o decizie pe care o ia primul ministru”, a precizat Daniel Constantin.

Dan Şova ar urma să plece de la Transporturi, presa semnalând nemulţumiţirile mai multor social-democraţi faţă de prestaţia acestuia. Cel care îl va înlocui la conducerea Ministerului este clujeanul Ioan Rus, fost ministru de Interne, scrie evz.ro. Şova ar urma să se ocupe de campania PSD pentru alegerile prezidenţiale.

Plecarea lui Şova din fruntea Transporturilor a fost dată ca sigură de mai mult timp. Colegii de partid i-au reproşat lui Şova gafele făcute în fruntea acestui minister, spunând că „s-a văzut că aceste este jurist şi nu un om din domeniu, cum a fost spre exemplu Miron Mitrea”. În plus, mai mulţi vicepreşedinţi PSD au declarat pentru Gandul că ministrul Şova nu avea autoritatea necesară atunci când discuta cu constructorii şi nu era perceput ca un specialist atunci când mergea pe diferite şantiere.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat, luni, că ” până la această oră, nu am avut o discuţie oficială în partid” privind plecarea lui Şova de la Transporturi.