Daniel Constantin: Partidul Conservator va merge singur la europarlamentare. Vrem să obţinem peste 9%

Partidul Conservator îşi propune să participe independent la alegerile europarlamentare din 2014, a declarat sâmbătă, la reuniunea Consiliului Naţional al formaţiunii, preşedintele PC, Daniel Constantin, citat de Agerpres. Mai mult, PC şi-a stabilit ca ţintă un rezultat de peste 9%.

16 nov. 2013, 12:45
Daniel Constantin: Partidul Conservator va merge singur la europarlamentare. Vrem să obţinem peste 9%

‘Cea mai importantă provocare pe care o avem – şi cred că astăzi Consiliul Naţional trebuie să consemneze începerea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare – o reprezintă exact această bătălie. Cred că vor fi rezoluţii prin care majoritatea va consemna că PC va merge independent la europarlamentare din 2014 şi datoria noastră, a conducerii, este să venim în faţa dumneavoastră şi să propunem nu neapărat numai membri de partid. Să propunem membri de partid sau din afara partidului, dar oameni care sunt cu adevărat vârfuri ale societăţii româneşti’, a afirmat Constantin.

El a susţinut că PC trebuie să construiască o campanie ‘remarcabilă’ pentru alegerile europarlamentare, prin care să consolideze ‘profilul de partid profund ataşat valorilor naţionale în contextul european’, să evite discursul demagogic sau ultranaţionalist.

Constantin a anunţat că va convoca, după scrutinul din mai 2014, Congresul PC, la care se va face o evaluare a rezultatelor obţinute.

‘Îmi propun ca, la sfârşitul lucrărilor, să convoc Congresul PC după alegerile europarlamentare, congres în care ne propunem să judecăm după fapte, după rezultatele pe care le vom avea la europarlamentare, atât conducerea centrală şi viitoarea conducere a PC, cât şi conducerea locală. Sunt convins că putem ca partid să obţinem peste 9% la alegerile europarlamentare. În egală măsură, sunt convins că acolo unde vor exista procente sub limita admisă, de 5% la nivel de judeţ, există demnitatea şi angajamentul fiecăruia dintre dumneavoastră să facem pasul înapoi şi să dăm ocazia partidului cu lideri noi să se dezvoltate pe mai departe’, a completat Constantin.

Liderul PC şi-a reiterat totodată susţinerea pentru un ‘candidat unic’ din partea Uniunii Sociale Liberale la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

 

VEZI SI:

Haşotti: Dan Voiculescu este ultimul român care ar putea da lecţii de moralitate politică