Daniel Constantin (PC): Ne dorim ca Ponta să-şi anunţe oficial candidatura la prezidenţiale

Conservatorii îl vor susţine pe Victor Ponta în cazul în care acesta îşi anunţă oficial candidatura la alegerile prezidenţiale, a declarat marţi preşedintele PC, Daniel Constantin.

01 iul. 2014, 12:28
Daniel Constantin (PC): Ne dorim ca Ponta să-şi anunţe oficial candidatura la prezidenţiale

Daniel Constantin a precizat că a avut, marţi, la Orăştie, o discuţie cu Victor Ponta şi Gabriel Oprea legată de anunţul privind candidatura la prezidenţiale.

„Mă bucur foarte tare că ne apropiem de momentul anunţului, înţeleg că nu e un anunţ oficial deocamdată, sper să vină şi anunţul oficial cât mai repede. Opţiunea noastră, a mea şi a partidului, ne dorim foarte tare ca domnul Ponta să anunţe cât mai repede candidatura şi să începem cu toţii campania. M-am bucurat că au fost aici toţi colegii din PSD şi din UNPR şi am văzut dorinţa foarte mare a acestora ca domnul Ponta să fie candidatul nostru la Preşedinţie şi mobilizare extraordinară din partea lor parcă mai mare decât oricând. Noi am spus foarte clar că susţinem candidat comun, PSD-UNPR-PC, atât timp cât se numeşte Victor Ponta, în caz contrar căutam o soluţie a PC sau un independent”, a spus Constantin.

Victor Pontaa declarat luni, după reuniunea informală de la Orăştie, că le-a spus colegilor din PSD, că este pregătit să candideze la alegerile prezidenţiale dacă va avea sprijinul lor. „Dacă sunt candidatul cu cele mai mari şanse să câştige, pe 1 august voi anunţa hotărârea mea. Nu candidez din cauza presiunilor şi nici nu mă las rugat”, a precizat Ponta.