Daniel Costantin: Execuţia bugetului în guvernarea Dragnea-Tăriceanu arată investiţii mai mici decât în guvernul Cioloş

Preşedintele executiv al Pro România, deputatul Daniel Constantin, a declarat sâmbătă că execuţia bugetului pe cei doi ani de guvernare Dragnea-Tăriceanu arată investiţii mai mici chiar şi decât cele din "guvernul zero", condus de Dacian Cioloş.

RomaniaTV.net
02 feb. 2019, 11:04
Daniel Costantin: Execuţia bugetului în guvernarea Dragnea-Tăriceanu arată investiţii mai mici decât în guvernul Cioloş

„De la „guvernul zero” la „guvernul minus”

Guvernul Ciolos a ramas cu eticheta de „guvern zero” pentru ca a „reusit” performanta de a avea cel mai scazut nivel al investitiilor publice din ultimii 10 ani – atat ca fonduri nationale cat si ca nivel al fondurilor europene atrase.

Cu totii spuneam ca nu se poate mai jos de atat si ca accentul se va pune pe o dezvoltare economica sanatoasa, bazata pe investitii care sa creeze locuri de munca si venituri suplimentare la buget, nu doar pe stimularea continua a consumului. 

Si speranta a fost intretinuta cu promisiuni in fiecare an atunci cand s-a aprobat bugetul de stat. Dar executia bugetului pe cei doi ani de guvernare Dragnea-Tariceanu ne arata investitii mai mici chiar si decat „guvernul zero”

2017 – 3.2% PIB – 26.7 mld 
2018 – 3.6% PIB – 34.2 mld”,
a scris Daniel Constantin pe Facebook.

El a comparat aceste cifre cu investițile din 2016 (anul guvernării Cioloș), care au fost de 3,9% din PIB (29,5 miliarde lei). Astfel, alocarea pentru 2019 la capitolul investiții în proiectul de buget nu are cum să fie credibilă, a mai precizat Daniel Constantin. 

„In aceste conditii, promisiunea de alocare a 47 mld – 4.6% din PIB in 2019 nu poate fi credibilă, desi reprezinta si in aceste conditii o alocare mult mai mica decat realizatul anilor 2011-2015.

Inteleg preocuparea lui Liviu Dragnea de stimulare a consumului prin cresteri de salarii si pensii, alocari sociale, control prin buget al primarilor, etc, ce nu inteleg este de ce „omul de dreapta” Tăriceanu a abandonat în totalitate dezvoltarea sectorului economic și consolidarea clasei de mijloc, principii de bază ale oricărui om politic ce se vrea a fi liberal”, a mai scris Daniel Constantin.