Daniel Dăianu, din nou consilierul lui Ponta. De data asta, ONORIFIC

Premierul Victor Ponta a semnat, miercuri, o decizie prin care lui Daniel Dăianu i se acordă calitatea de "consilier onorific" al primului-ministru şi în care este precizat în mod distinct că activitatea acestuia este neremunerată, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 18:41
Daniel Dăianu, din nou consilierul lui Ponta. De data asta, ONORIFIC

Aceeaşi decizie a fost semnată şi pentru Ioan Dan Gheorghiu, preşedinte al Institutului de Studii şi Proiectări Energetice.

Calitatea de „consilier onorific” a fost extrem de rar acordată în ultimii ani de către un prim-ministru.

La sfârşitul lunii mai, premierul Ponta a semnat o decizie prin care Daniel Dăianu era eliberat din postul de consilier de stat al prrimului-ministru, din „motive personale”, după mai puţin de trei săptămâni de la numirea în această funcţie.

După publicarea în Monitorul Oficial a deciziei de numire în postul de consilier de stat, Dăianu declara că nu lucrează în aparatul guvernamental, deoarece nu doreşte să fie remunerat pentru activitatea de consiliere a premierului, şi că titulatura de „consilier de stat” este eronată.

Până la semnarea deiziei de numire, Dăianu a lucrat tot ca şi consilier pe probleme economice al preşedintelui PSD Victor Ponta.