Daniel Dragomir, dat în urmărire la nivel european. Fostul ofiţer SRI este căutat în toatele statele UE

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir este dat în urmărire în statele europene, după ce un mandat european de arestare a fost emis de instanţă pe numele său, la solicitarea Poliţiei.

RomaniaTV.net
20 iun. 2020, 08:27

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandatul de arestare pe numele lui Daniel Dragomir, după ce au admis cererea Poliţiei.

Mandatul european de arestare este întemeiat pe condamnarea definitivă a lui Daniel Dragomir la închisoare cu executare, conform Digi24.

SURSE: Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a părăsit România cu o zi înainte de condamnare. Nimeni nu l-a împiedicat să iasă din ţară

Daniel Dragomir a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în înscrisuri.

Fostul ofițer SRI a plecat din România cu doar o zi înainte de pronunțarea instanței. Dragomir a putut ieși din ţară deoarece nu avea nicio restricţie de mişcare aplicată în cazul acestuia.

Mai mult, Daniel Dragomir a profitat de decizia Ungariei de a renunța la obligativitatea carantinei pentru români în cazul trecerii graniței. El a ieşit din ţară cu maşina, prin judeţul Arad. 

Potrivit sursei citate, fostul ofiţer de informaţii era însoţit de o femeie. Nu se știe dacă este vorba despre soția lui, condamnată la închisoare cu suspendare în același dosar.

De ce este căutat Daniel Dragomir

Daniel Dragomir este acuzat de DNA că, pe vremea când era ofiţer activ al SRI, l-ar fi pus în gardă pe omul de afaceri libanez Rami Ghaziri că este monitorizat de colegii săi de la Direcţia de securitate economică şi ar fi primit în schimbul protecţiei oferite o mită de aproape jumătate de milion de euro.

După ce DNA l-a inculpat, Dragomir a început o campanie asiduă împotriva justiției, fiind unul dintre protagoniștii audierilor din Comisia SRI din Parlament în care PSD a încercat să dovedească presupusele abuzuri din Justiție. Daniel Dragomir a participat la zeci de emisiuni ale unor televiziuni apropiate de PSD și de mari condamnați de corupție în care a denunțat așa-zisele abuzuri împotriva sa.

Mai mult, Dragomir a fondat și un partid care a militat pentru Roexit – ieșirea României din UE.

Și soția lui Dragomir a fost condamnată definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Celor doi le-a fost confiscată suma de 1.015.176 lei, potrivit deciziei judecătorilor.