Daniel Fenechiu, despre o alianţă PNL – PSD: Am avea o majoritate stabilă și nu am fi la mâna unor grupuri și grupulețe

Liberalii trebuie să decidă luni seara, în şedinţa Biroului Politic Național de la ora va începe la ora 19, direcția de urmat pentru formarea noului Guvern.

08 nov. 2021, 09:53
Daniel Fenechiu, despre o alianţă PNL – PSD: Am avea o majoritate stabilă și nu am fi la mâna unor grupuri și grupulețe

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a explicat ce avantaje și dezavantaje ar presupune o eventuală coaliție între principalele partide parlamentare PSD şi PNL.

„Cu PSD câștigăm faptul că am avea o majoritate stabilă, o majoritate care nu va sta într-un vot, două sau trei, nu înseamnă să faci negocieri ca în partea cealaltă, cu grupuri, grupulețe, și să fii la mâna unor grupuri și grupulețe.

Înseamnă că dacă ai discutat un proiect și ai PNRR, și discuți variantele de implementare și ce trebuie să faci, lucrurile pot să meargă înainte și pot să meargă bine pentru că ai majoritatea parlamentară. Distinct de treaba asta, PSD are specialiști, are oameni care au mai fost miniștri, are oameni care știu să conducă și are oameni cu care de principiu, din cum se văd lucrurile, ai putea să încropești o coaliție care să își atingă obiectivele stabilite”, a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu, la B1tv.

Citeşte şi: Florian Bodog, despre o alianță PSD – PNL: Cred că nu prea avem de ales, având în vedere pandemia și situația economică

Şedinţă decizivă pentru formarea Guvernului, luni, la PNL. Liberalii decid ultimele detalii ale viitoare coaliţii, cum se împart principalele fucnţii în stat

Liberalii au convocat pentru luni, 8 noiembrie, la ora 19:00, o ședință a Biroului Politic Național (BPN) în care membrii partidului trebuie să voteze cu cine vrea PNL să formeze noul Guvern, PSD sau cu USR.

Ședința BPN  va avea loc la sediul din Modrogan și este prima după cea în care liberalii au stabilit flexibilizarea mandatului de negociere și faptul că sunt deschiși la discuții și cu PSD, pentru formarea unui nou Guvern, după ce Guvernul Cioloș a picat votul din Parlament, iar premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul înaintea audierilor miniştrilor propuşi de către comisiile parlamentare.

Citeşte şi: Măsurile urgente din programul de guvernare PSD – creşterea pensiilor, alocaţiilor, salariilor şi plafonări de preţuri