Florian Bodog, despre o alianță PSD – PNL: Cred că nu prea avem de ales, având în vedere pandemia și situația economică

Senatorul PSD Florian Bodog susține că "singurul câștigător" al unei eventuale alianţe între PSD şi PNL pentru formarea unui guvern ar fi românul. "Cred că nu prea avem de ales, având în vedere pandemia COVID-19 și situația economică", spune fostul ministru Florian Bodog.

08 nov. 2021, 09:30
Florian Bodog, despre o alianță PSD – PNL: Cred că nu prea avem de ales, având în vedere pandemia și situația economică

Alianţa PSD – PNL pentru formarea unui guvern este necesară din cauza pandemiei COVID-19 și a situației economice a României, este de părere fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

„Nu cred că așa se pune problema, ce are de câștigat PSD sau ce are de pierdut în alianța cu liberalii. La momentul de față, cred că nu prea avem de ales dată fiind situația cu totul și cu totul special în care se găsesc românii, situația de pandemie și situația economică. Acesta este și motivul pentru care discutăm la momentul de față în partid și cred că asta va fi și discuția mâine la forurile noastre de conducere, urgențele pe care trebuie să le abordăm din punct de vedere al guvernării în situația în care această alianță cu PNL se încheie”, a spus Florian Bodog, la B1TV.

Fostul ministrul PSD este de părere că „singurul câștigător care ar trebui să fie după această alianță ar trebui să fie românul, dar și România”

„Nu cred că va fi un câștigător, la fel cum nu cred că va fi un perdant în ceea ce privește partidele politice. Singurul câștigător care ar trebui să fie după această alianță ar trebui să fie românul, dar și România pentru că, așa cum știm, repet, în situația în care ne găsim avem nevoie de măsuri urgente. Cele mai urgente măsuri pe care trebuie să le luăm vizează pandemia, școala, prețurile. În același timp, avem de protejat categoriile vulnerabile pentru că urmează iarna și, așa cum știm, prețurile au crescut, motiv pentru care trebuie să ne aplecăm cu foarte mare atenție asupra alocațiilor, asupra salariilor mici și asupra pensiilor”, a mai spus Florian Bodog.

Citeşte şi: Măsurile urgente din programul de guvernare PSD – creşterea pensiilor, alocaţiilor, salariilor şi plafonări de preţuri

Şedinţă decizivă pentru formarea Guvernului, luni, la PNL. Liberalii decid ultimele detalii ale viitoare coaliţii, cum se împart principalele fucnţii în stat

Liberalii au convocat pentru luni, 8 noiembrie, la ora 19:00, o ședință a Biroului Politic Național (BPN) în care membrii partidului trebuie să voteze cu cine vrea PNL să formeze noul Guvern, PSD sau cu USR.

Ședința BPN  va avea loc la sediul din Modrogan și este prima după cea în care liberalii au stabilit flexibilizarea mandatului de negociere și faptul că sunt deschiși la discuții și cu PSD, pentru formarea unui nou Guvern, după ce Guvernul Cioloș a picat votul din Parlament, iar premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul înaintea audierilor miniştrilor propuşi de către comisiile parlamentare.

EXCLUSIV | Victor Ponta vrea PSD la guvernare. „Ştiţi cum e PNL cu USR? Ca soţul cu soţia care se bat în faţa blocului de 10 ori şi a 11-a oară se împacă. Evident că nu poate fi decât Guvern PSD cu sprijinul PNL-ului”