Daniel Florea a anunţat burse pentru 500 de studenţi la deschiderea anului universitar în Sectorul 5

În debutul anului universitar 2019-2020, la festivitatea de deschidere, Primarul Daniel Florea a fost unul dintre invitații de onoare al studenților de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” și a celor de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, ambele instituții de învățământ superior desfășurându-și activitatea pe raza Sectorului 5.

RomaniaTV.net
01 oct. 2019, 14:24

În debutul anului universitar 2019-2020, la festivitatea de deschidere, Primarul Daniel Florea a fost unul dintre invitații de onoare al studenților de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” și a celor de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, ambele instituții de învățământ superior desfășurându-și activitatea pe raza Sectorului 5.

Reamintim că, în premieră națională, Primarul Daniel Florea a inițiat programul #FAPTE: 5TUDENT 5 – PAȘI SPRE VIITOR, care are drept scop susținerea unui număr de 500 de studenți, locuitori ai Sectorului 5, prin instituirea de burse sociale, de merit și de excelență care să vină în ajutorul studenților și al părinților acestora. Bursele se acordă studenților care au domiciliul în Sectorul 5, care au minim media 8.50 și un venit sub salariul mediu pe membru de familie, condiția fiind să fie studenți la învățământul de zi, la forma de învățământ de stat, la buget.

De bursele oferite de Primăria Sectorului 5 vor beneficia și studenții care își definitivează studiile la masterat. Inițiativa Edilului Sectorului 5 vine în completarea proiectelor derulate în ultimii 3 ani, pentru încurajarea, susținerea și promovarea performanței în orice domeniu, atât în procesul de învățământ, cât și în plan social.

De asemenea, programul își propune să dezvolte relația dintre administrația publică locală și societatea civilă, fiind un factor de coeziune și stabilitate în comunitate.