Daniel Florea somează Guvernul după ce a blocat un proiect de aproape 2 miliarde euro în Sectorul 5. „Guvernul cinic, laş, incompetent”

Daniel Florea (PSD), primarul Sectorului 5, a somat public Executivul să revoce hotărârea de Guvern prin care a luat "samavolnic, ilegal şi neconstituţional" din administrarea Consiliului Sector 5 "110 hectare de teren" pe care le-a trecut în administrarea Ministerului Apărării.

RomaniaTV.net
19 iul. 2020, 10:29

„Aş vrea să încep prin a soma public Guvernul cinic, laş, incompetent, mincinos şi hoţ al PNL să revoce hotărârea de guvern prin care a luat samavolnic, ilegal şi neconstituţional, în totalitate, din administrarea Sectorului 5 110 hectare de teren pe care se dezvoltă cel mai mare proiect de regenerare urbană şi de dezvoltare urbană din Europa Centrală şi de Est din ultimii 30 de ani.

Valoarea proiectului este de 1,8 miliarde de euro şi întreaga strategie este făcută în colaborare cu Banca Mondială, avem un parteneriat semnat în martie 2018, unul dintre punctele parteneriatului este exact dezvoltarea zonei Antiaeriană şi transformarea acesteia într-un pol de dezvoltare, cu locuinţe, cu sală polivalentă, cu maternitate, cu bazin olimpic de înot, cu clădiri de birouri şi cu un drum care este prima parte a inelului median de circulaţie a Capitalei”, a declarat Florea într-o conferinţă de presă la sediul PSD, conform Agerpres.

Daniel Florea a amintit că proiectul a fost prezentat de Primăria Sectorului 5, împreună cu Banca Mondială, Camera de Comerţ Româno-Germană şi BERD, la cele mai mari târguri imobiliare, de la Cannes (Franţa) şi Munchen (Germania) în ultimii doi ani şi că ar fi urmat să fie gata în „patru ani de zile”.

„El a atras foarte mulţi investitori şi finanţatori şi, în momentul în care trebuia implementat, a fost oprit total ilegal de către Guvern”, a declarat Florea.

Cea mai nouă idee a lui Nicuşor Dan pentru Bucureşti! Metrou de suprafaţă la Gara Progresul: „Ar face 20 de minute până în Pipera”

De asemenea, edilul Sectorului 5 a criticat şi faptul că preşedintele Klaus Iohannis a atacat drept neconstituţională o lege prin care „7,4 kilometri liniari de cale ferată dezafectată, plină de gunoaie, de şobolani şi de ambrozie, aflată în administrarea Ministerului Transporturilor şi a CFR, ar fi urmat să treacă şi să fie transformată într-un bulevard cu patru benzi şi cu tramvai, pentru a putea regenera toată zona Ferentari”.

„Această strategie, de asemenea de regenerare urbană, este asumată de noi şi avem un parteneriat cu Banca Mondială, cu Ambasada Franţei, cu Agenţia Naţională de Regenerare Urbană din Franţa”, a spus Florea.

Daniel Florea vrea în audienţă la Cotroceni şi dreptate în instanţă

Daniel Florea a cerut, în acest sens, o audienţă preşedintelui Klaus Iohannis.

„Şi, mai ales, aş vrea să-l rog să nu dea jos haina de preşedinte, a imparţialităţi. Dacă o dă jos, să nu o îmbrace pe aceea de lider PNL, ci pe aceea de fost primar, care are în vedere interesul comunităţii”, a adăugat el.

De asemenea, Florea a precizat că o să se „bată” şi în instanţă pe această speţă.

„Am făcut deja toată documentaţia, luni voi depune la Curtea de Apel, la Secţia de contencios, atacarea hotărârii de guvern, o să depun la Secţia civilă să ne dea banii înapoi dacă tot ne-au luat terenul, pentru că sunt milioane de euro pe care le-am cheltuit şi toată această documentaţie a costat şi timp şi bani, şi voi face şi o sesizare către Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituţională hotărârea de guvern. O să mă bat cu ei cât e nevoie, o să-i bat”, a mai declarat primarul Sectorului 5.

Ce prevede hotărârea de Guvern criticată de Florea

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, trecerea din administrarea Consiliului Local al Primăriei Sector 5 în cea a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a unei suprafeţe de 87 de hectare de teren amplasat în zona Ghencea, a anunţat, joi, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„În această şedinţă de guvern a fost aprobat un proiect de hotărâre pentru revocarea dreptului de administrare de către Consiliul Local al Sectorului 5 al municipiului Bucureşti asupra unei suprafeţe de 87 de hectare şi constituirea dreptului de administrare pentru această suprafaţă către MApN. Este vorba despre un proiect imobiliar aprobat printr-o HG în 2015 în cartierul Ghencea din Bucureşti, în suprafaţă de 87 de hectare. La vremea respectivă, autorităţile s-au angajat că vor dezvolta un proiect imobiliar din care aproximativ 50% dintre locuinţe vor reveni angajaţilor din structurile MApN, angajaţilor din structurile de apărare. Din 2015 până-n prezent proiectul nu a avansat, dimpotrivă, a fost realizat un singur studiu de fezabilitate, pentru aproximativ 24 de locuinţe pentru angajaţii Primăriei Sectorului 5”, a declarat Ionel Dancă la finalul şedinţei de guvern.