Daniel Funeriu, despre miza scăderii exigenţei la BAC: Mafia politică a PSD susţine de zeci de ani fabricile de diplome

Fostul ministru Daniel Funeriu explică miza scăderii exigenței de la Bacalaureat. Într-o postare pe Facebook, Funeriu scrie că "mafia politică a PSD susține de zeci de ani fabricile de diplome universitare".

02 nov. 2018, 09:01
Daniel Funeriu, despre miza scăderii exigenţei la BAC: Mafia politică a PSD susţine de zeci de ani fabricile de diplome

„Impostori pesediști, jos labele voastre jegoase de pe bacul copiilor români! rovane, veorici și alți pixeli intelectuali, stați în cavernele voastre! Mafia politică a pesede susține de zeci de ani fabricile de diplome universitare. Aceste dughene de diplome dădeau la schimb politrucilor pesede posturi universitare, granturi de cercetare, doctorate plagiate și bani, foarte mulți bani. Bacul pe bune, începând din 2011, a dus la pierderi de 350 de milioane de euro anual acestor dughene academice care au corupt mințile tinerilor noștri. Acum sunt disperați pentru că bacul corect trimite copiii la universități bune. De aceea caută orice mijloc, impus pe furiș, să scadă exigența la bac. Când votezi să te conducă proștii, nu vă mirați că ei iau măsuri proaste.
PS: ultima schimbare intempestivă a bacului e din 2009. Când ministru era madam minciunescu, of course.”, a scris pe Facebook fostul ministru Daniel Funeriu.

Amintim că Daniel Funeriu a introdus camerele video la bacalaureat, în 2011, producând un cutremur în societate, când rata de promovare a examenului a scăzut la 45,72%, de la 69,30% cu un an înainte.

La acest nivel extrem de scăzut al ratei de promovare a contribuit decisiv, pe lângă camerele video, decizia luată în 2009 de ministrul de la acea vreme Ecaterina Andronescu. Aceasta nu a mai alocat nici un loc, ca cifră de școlarizare, la școlile de arte și meserii, astfel că toți copiii care la acea vreme erau pe această rută profesională s-au dus automat la liceele tehnologice, care se finalizau cu BAC.

În 2011, a fost prima oară când copii care intraseră la școala profesională numită școli de arte și meserii au terminat o altă rută decât le permiseseră cunoștințele la clasa a VIII-a, o rută care presupunea examen de bacalaureat.