Daniel Funeriu atacă propunerea de anulare a examenului de Bacalaureat: "Coaliția loazelor a început ofensiva abjectă"

Publicat: Marţi, 26 Mai 2020 13:42 // Actualizat: Marţi, 26 Mai 2020 13:42 // Sursa: romaniatv.net

Fostul ministru al Educaţiei acuză presiunile exercitate de unele organizaţii şi lideri de opinie pentru anularea examenului de bacalaureat şi acordarea diplomelor pe baza mediilor obţinute în liceu. considerând că în spatele acestora s-ar afla sistemul de învăţământ universitar privat.

Funeriu susţine că la mijloc sunt presiunile universităţilor private, pe care le numeşte "fabrici de diplome", care vor să aibă cât mai mulţi clienţi, ceea ce s-ar putea întâmpla dacă se acordă diplome de bacalaureat unui număr mai mare de absolvenţi de liceu. Fostul ministru atrage atenţia şi asupra unui aspect neluat în calcul, şi anume faptul că de o asemenea echivalare ar putea beneficia şi absolvenţii din anii precedenţi, care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat.

"Să fim puțin raționali: conform tendințelor actuale, în ziua bacalaureatului vor mai fi în România aproximativ 1000 de infectați cu coronavirus. Asta înseamnă că, din aprox. 140.000 de copii care vor da bacul, 7 vor fi infectați. Din care 5-6 diagnosticați, deci izolați, deci un singur elev infectat va da bacalaureatul. Vom avea, așadar, o singură sală de clasă cu un elev infectat, cu mască și la distanță mare de ceilați. Rațional vorbind, un risc de 10 ori mai mic decât riscul unui accident rutier într-un an calendaristic penru o persoană oarecare. Riscul pentru sănătate este, așadar, cât de aproape de zero este posibil să fie.

Coaliția loazelor a început, așa cum prevedeam, ofensiva abjectă pentru anularea bacalaureatului în România. Dacă se va anula bacalaureatul, vreo 6-700.000 de picați la bac din 2011 încoace vor primi acea diplomă și vor repopula fabricile de diplome -dughene, nu universități- cu un interes financiar de aproximativ 400 de milioane de euro anual. Înțelegeți acum de ce atâta isterie, de ce tristul domngadea și partenerul lui în intoxicare, badea-sac-de-box, de ce sindicate veroase, asociații făcute peste noapte și toată duhoarea mediocrității din România vă fac un penibil șantaj sentimental, bine orchestrat de mafiile din educație și politicienii rămași fără bani după bacul corect din 2011?

Dragii mei,

din 2011 încoace peste un milion de tineri ai României au o diplomă obținută pe merit, două miioane de tineri ai țării noastre au învățat că nu poți să fure startul în viața de adult. Acești tineri au fost printre cei care s-au luptat în stradă pentru o justiție independentă, ei vor fi cei care vor ridica țara noastră, ei vor fi cei care vă vor opera când vom fi bolnavi, ei vor pilota avioanele în care vom zbura, ei vor construi casele în care vom locui și spitalele în care vom fi îngrijiți. Or, toate astea, trebuie făcute de oameni corect pregătiți, nu de trișori.

În 2011 când am curățat mizeria de la bacalaureat am stat ferm și calm în fața isteriei colective provocate de aceiași mafioți care azi încearcă să câștige sute de milioane murdărind diplomele copiilor voștri. Am spus atunci că eu, Daniel Funeriu, țin cu calm și siguranță cârma educației din România în direcția în care trebuie, oricâte valuri ar face acești mafioți, pentru că asta merită copiii noștri.

Am spus atunci că eu vreau generații de tineri cu fruntea sus, nu cu mâna întinsă. Am spus că nu mai vreau să fim peste decenii căpșunarii sau culegătorii de șparanghel cu diplomă de pe câmpiile Europei. Vreau să fim inginerii, medicii, economiștii Europei, vreau ca România să fie admirată și respectată", scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Citeşte şi: Cum se calculeaza MEDIA DE ADMITERE la liceu. FORMULA DE CALCUL pentru 2020

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bacalaureat Daniel Funeriu fabrica de diplome
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H