Daniel Morar: Atunci când refuzi să ridici imunitatea unui parlamentar trebuie să motivezi complet

Prim-procurorul adjunct al PÎCCJ, Daniel Morar, care asigură interimatul conducerii Ministerului Public, a declarat miercuri că Raportul Comisiei Europene este unul obiectiv şi atrage atenţia cu privire la problemele care există în justiţie şi în mediul politic legat de justiţie, printre care ridicarea imunităţii parlamentare.

RomaniaTV.net
30 ian. 2013, 14:53
Daniel Morar: Atunci când refuzi să ridici imunitatea unui parlamentar trebuie să motivezi complet

„Este o frază care mie mi s-a părut extrem de relevantă, atunci când refuzi să ridici imunitatea unui parlamentar trebuie să o motivezi complet, nu aşa cum se întâmplă acum, pur şi simplu respingi cererile procurorilor”, a spus Morar, potrivit agerpres.ro.

El a precizat că nu poate comenta mai mult, deoarece nu a citit raportul.

În raportul suplimentar privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), prezentat miercuri la Bruxelles, Comisia Europeană a subliniat responsabilitatea miniştrilor şi a parlamentarilor de a da un exemplu privind respectarea integrităţii.

‘Cei aleşi ar trebui să stabilească standarde, de exemplu, retrăgându-se atunci când există un raport privind integritatea din partea ANI. De asemenea, sunt necesare reguli mai clare pentru membrii parlamentului care se confruntă cu probleme de integritate sau legate de corupţie’, a afirmat Mark Gray, purtător de cuvânt al CE.

În acest sens, Executivul comunitar a făcut apel ca termene clare să fie aplicate în noile proceduri pentru ridicarea imunităţii în cazuri de cercetare, arestare sau detenţie a parlamentarilor şi pentru o justificare cuprinzătoare în cazurile în care imunitatea nu este ridicată. AGERPRES