Daniel Olteanu a demisionat de la şefia ALDE şi din partid. „Când au fost liberali onești și de bună-credință?”

Daniel Olteanu a anunţat că demisionează din fruntea ALDE (Alianța Liberalilor si Democraților) și părăsește partidul care, la ultimele alegeri, când era condus de Călin Popescu Tăriceanu, a ratat intrarea în Parlamentul României.

15 sept. 2022, 16:25
Daniel Olteanu a demisionat de la şefia ALDE şi din partid. „Când au fost liberali onești și de bună-credință?”
Daniel Olteanu demisionează de la şefia ALDE şi din partid

Daniel Olteanu demisionează de la şefia ALDE şi din partid. Politicanul le-a reproșeazat mai multor oameni importanţi din ALDE că deși clamează unitatea dreptei, de fapt caută înțelegeri bune doar pentru ei.

„Îi provoc pe cei care își pot răspunde, cu voce tare, la întrebarea: Când au fost liberali onești și de bună-credință: atunci când au votat pentru reunificarea dreptei sau acum, când resping ideea de a se așeza la masă cu un partid de dreapta? A fi liberal înseamnă, în primul rând, să rămâi fidel propriilor convingeri. Drumul meu se desparte azi de ALDE, pentru că eu nu-mi voi trăda niciodată convingerile”, a anunţat Daniel Olteanu, într-un comunicat citat de stiripesurse.ro.

USR se clatină din nou. Încă un membru de la vârf şi-a dat demisia din partidul lui Drulă

„Am venit în ALDE, în iunie 2018, cu încrederea că voi găsi colegi liberali care știu să facă echipă după ce au fost izolați, înlăturați sau izgoniți de peneliști cu funcții, dar fără convingeri liberale. A fost o onoare pentru mine ca, în aprilie 2021, în urma rezultatelor pe care le-am obținut la toate rândurile de alegeri, să fiu propus și ales de colegii din ALDE drept președinte al partidului. (…) Reacția publică furibundă, ilogică și mincinoasă a unor colegi din ALDE care, în numele Biroului Politic Central al partidului, au lansat un tir de acuzații nefondate la adresa mea, îmi arată nu doar faptul că aceștia s-au dezis complet de principiile liberale, ci și de ideea de echipă, esențială pentru mine și asumată ca linie de conducere la Congresul din 2021”, a continuat fostul lider al ALDE.

Încă doi parlamentari USR îşi anunţă demisia din partid şi se alătură lui Cioloş: „Vreau să contribui la proiectul politic REPER”

„Țin să le reamintesc colegilor care, zilele acestea, alimentează o stare tensionată și conflictuală în ALDE, modul în care au fost purtate negocierile în perspectiva fuziunii pe care am dorit-o și crezut-o realizabilă alături de PNL. Prevederile protocolului de fuziune aprobat în luna martie în structurile de conducere ALDE și PNL dovedesc că obiectivul a fost întotdeauna păstrarea relevanței echipei ALDE, și nu mântuirea pe persoană fizică, așa cum vor colegii care pun acum interesul personal mai presus de echipă. (…) După un an și jumătate în care, din funcția de președinte al ALDE, mi-am pus la dispoziție toată energia și întreaga experiență politică și administrativă, lăsându-le colegilor mei din ALDE un protocol de negociere cu PNL de invidiat din toate punctele de vedere, eu am un singur răspuns: rămân fidel propriilor convingeri!

Îi provoc pe cei care își pot răspunde, cu voce tare, la întrebarea: „Când au fost liberali onești și de bună-credință: atunci când au votat pentru reunificarea Dreptei sau acum, când resping ideea de a se așeza la masă cu un partid de dreapta?”, a încheiat Daniel Olteanu.