Daniel Onoriu, eliberat din închisoare. Mama pilotului este în culmea fericirii: „Nu mai pot de bucurie”

Daniel Onoriu a fost eliberat din închisoare și va petrece sărbătorile de iarnă acasă. Pilotul de raliuri a stat în arest preventiv timp de o lună, iar săptămâna trecută, instanța a decis să-i dea lui Daniel Onoriu încă 30 de zile de arest.

13 dec. 2022, 22:55
Daniel Onoriu, eliberat din închisoare. Mama pilotului este în culmea fericirii: „Nu mai pot de bucurie”
Daniel Onoriu, eliberat din închisoare

Daniel Onoriu, eliberat din închisoare. Pilotul de raliuri nu va mai fi în arest preventiv, ci se va putea întoarce acasă, unde va sta în arest la domiciliu. Astfel, își va putea petrece sărbătorile de iarnă alături de cei dragi.

În temeiul art 4251 alin 7 pct 2 lit a c.p.p. raportat la art 205 c.p.p. admite contestația formulată de inculpatul ONORIU DANIEL CĂTĂLIN (date), împotriva încheierii din 05.12.2022 pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București – Secția Penală.

Desființează integral încheierea atacată și, în fond, rejudecând: În baza art 204 c.p.p., art 227 alin 1 si 2 c.p.p., art 218 si urm c.p.p. raportat la art 202 alin 4 lit d) c.p.p. înlocuiește măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul ONORIU DANIEL CĂTĂLIN cu măsura preventivă a arestului la domiciliu față de acesta, pe o perioada de 30 de zile, de la data de 13.12.2022 până la data de 11.01.2023, inclusiv.”, se arată în decizia magistraților, care se regăsește pe site-ul Portalului Instanțelor de Judecată.

Citește și: Daniel Onoriu, în stare critică după gratii: „Starea lui Daniel de sănătate, fizică și psihică, e precară” VIDEO

Daniel Onoriu, eliberat din închisoare

După ce a aflat vestea bună, pilotul a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook. “În sfârșit, o veste bună. Merg acasă la familia mea”, a scris acesta.

Jeni Onoriu, mama lui Daniel, este foarte fericită de această veste. Daniel Onoriu chiar le-a cerut judecătorilor să petreacă sărbătorile acasă. Anul trecut nu a fost posibil să facă acest lucru deoarece a fost în comă, în urma complicațiilor suferite după operația de micșorare de stomac.

Nu mai pot de bucurie, mâine trebuia să-i fac și pachet și să ne ducem la vizită și mă și gândeam așa, că voiam să-i fac mâncare gătită. Mă gândeam, dacă vine acasă!? Cu toate că eu n-am superstiții, dar am zis că cel mai bine să primesc de la instanță care va fi decizia.

El chiar a zis în fața judecătorilor că ar vrea să facă sărbătorile acasă. Am dus astăzi tot dosarul lui care mi-a fost dat de la spital, plus ieșirile din spital! Le-am dus și le-am pus acolo pe pupitru unde au stat avocații, ca să vadă procurorul și judecătorul așa cum a fost el, prin ce a trecut.”, a declarat Jeni Onoriu pentru spynews.ro.