Daniel Savu: Traian Băsescu își asumă doar discursiv greșeala. O demisie ar fi mai indicată

Președintele Traian Băsescu a declarat joi că își asumă promulgarea Codului de procedură penală și eroarea că nu a înțeles articolul 140 din respectivul act normativ. El i-a cerut premierului Victor Ponta să corecteze acest lucru printr-o ordonaţă de urgenţă, fapt catalogat drept jenant de senatorul PSD Daniel Savu.

30 ian. 2014, 15:06
Daniel Savu: Traian Băsescu își asumă doar discursiv greșeala. O demisie ar fi mai indicată

„Faptul că președintele Traian Băsescu își asumă după patru ani greșeala în cazul Codului Penal este jenant, mai ales că o face doar discursiv. Cred că o demisie ar fi mai indicată. Ce să înțelegem din declarația președintelui Băsescu, că atunci când PDL era la guvernare, iar domnia sa promulga Codurile, ele nu mai erau un scut pentru corupți? Aceste Coduri au fost lucrate de juriști precum domnul Predoiu și asumate de constituționaliști precum domnul Boc. Cu siguranță, dacă sunt necesare modificări la aceste Coduri, ele se vor face, dar Traian Băsescu nu este în măsură să vorbească pe acest subiect”, consideră senatorul Daniel Savu.

Traian Băsescu a răspuns, joi, scrisorii premierului Victor Ponta legat de promulgarea Codului Penal şi Codului de procedură penală solicitând o ordonanţă de urgenţă de completare privind interceptările telefonice.

CITEŞTE ŞI: Cătălin Ivan: Băsescu, un „urechist” în ale justiţiei, îşi recunoaşte incompetenţa şi dă vina pe USL