Daniel și Ștefan, doi frățiori români, au murit înecați în Italia. Cheltuielile pentru înmormântare vor fi acoperite de biserica catolică

Daniel și Ștefan, doi frățiori de 6 și 7 ani, au murit înecați marți seară, într-un bazin cu apă de irigare din Italia.

12 iul. 2023, 23:51
Daniel și Ștefan, doi frățiori români, au murit înecați în Italia. Cheltuielile pentru înmormântare vor fi acoperite de biserica catolică
Daniel și Ștefan, doi frățiori români, au murit înecați în Italia

Caritas diocesana Manfredonia-Vieste-San Giovanni Rotondo din regiunea Puglia se va ocupa de înmormântarea lui Daniel și Ștefan, cei doi frați români care au murit înecați. Slujba va avea loc în catedrala din Manfredonia joi sau vineri după-amiază și va fi oficiată de arhiepiscopul Franco Moscone. Momentan, se așteaptă eliberarea documentelor de deces ale micuților.

„Casa della Carita”, o structură mare, cu numeroase servicii Caritas și o capelă, găzduiește trupurile neînsuflețite ale copiilor români până la înmormântare.

Citește și: Muncitor român, strivit pe un șantier în Italia. Sorin a murit la spital, după 24 de ore de agonie

Daniel și Ștefan, frații români înecați în Italia

Părinții celor doi mai au doi copii și lucrează în agricultură. Familia acestora era deja asistată de „Caritas parohială Santa Maria Regina”. Tatăl a ajuns în Italia acum patru ani. Familia locuiește într-o casă deținută de compania pentru care lucrează.

Daniel și Ștefan se jucau în momentul în care au intrat în bazinul adânc de trei metri pentru a se scălda, în timp ce părinții lor se odihneau. Încălțămintea celor doi a fost găsită în apropiere. Părinții sunt cercetați pentru ucidere din culpă.

Citește și: Sfârșit crunt pentru o bucătăreasă româncă din Italia. A murit subit la 53 de ani. „A venit momentul să ne luăm rămas bun. A lăsat un gol imens în inimile noastre”

Reprezentanții Caritas s-a mobilizat imediat pentru pregătirea înmormântării și l-au întâlnit deja tatăl copiilor, năucit de durere.

Se așteaptă documentele necesare de la Primăria Zapponeta. „Vom oferi familiei întregul nostru sprijin”, a asigurat don Luciano Pio Vergura, directorul Caritas Manfredonia-Vieste-San Giovanni Rotondo, potrivit rotalianul.com.