Daniela Condurache, copleşită de durere după moartea lui Benone Sinulescu: „Nu mă uit la televizor, la înmormântare. Vreau să-l păstrez în memorie cu gura până la urechi”

Benone Sinulescu s-a stins din viaţă, iar în urma lui au rămas râuri de lacrimi. Daniela Condurache este una dintre colegele de breaslă cu care Nea Beni a împărţit scena la sute de spectacole şi de care îl lega amintiri unice.

21 nov. 2021, 14:47
Daniela Condurache, copleşită de durere după moartea lui Benone Sinulescu: „Nu mă uit la televizor, la înmormântare. Vreau să-l păstrez în memorie cu gura până la urechi”

Daniela Condurache a rememorat, la România TV, câteva dintre cele mai frumoase amintiri cu Nea Beni de prin turnee. Interpreta din Moldova a spus că preferă să nu vadă imagini de la înmormântare şi să-l păstreze în memorie viu şi plin de voie bună, aşa cum i-a plăcut întreaga viaţă să fie.

A avut deschidere pentru o sumedenie de tineri şi de colegi. Am fost noi amândoi în Coreea de Nord. Avem amândoi ceas cu autograf de la Kim Ir Sen. 

Am avut nişte amintiri absolut superbe. Ştiţi cât de pontos era şi câtă bună dispoziţie făcea în jurul său.

Citeste si Corina Chiriac, omagiu adus maestrului Benone Sinulescu: „A ştiut să se reinventeze ca artist”

Am avut onoarea de a fi invitată dumnealui. Am avut nenumărate spectacole. Am fost în Italia împreună. Noi eram speriaţi de avioane. Eram singurii care nu au mers cu avioane.

Am luat vagon de dormit până la Arad. De la Arad am plecat împreună cu maşina către Roma unde a fost acest festival. La un moment dat, şoferul pe autostradă a oprit maşina de râs. Nu mai putea continua. Aşa îmi doresc să mi-l aduc aminte… De asta nu sunt în faţa televizorului. Vreau să-l am în memorie cu gura până la urechi şi cu melodiile cântate alături de Irina Loghin care trece şi dânsa prin nişte momente extraordinare. Dânşii au fost mari titani ai muzicii populare româneşti. Ne-a lăsat Benone o avere inestimabilă.

Citeste si Sofia Vicoveanca, prăbuşită de durere la înmormântarea lui Benone Sinulescu: „Prin plecarea ta, ai adâncit amarul pe care-l trăim”

Dânsul a iubit pământul. Se ocupa cu grădinăritul. Vorbea cu atâta satisfacţie de România. Eu îi spuneam „Tătuca”. Îi dădeam telefon periodic. Am vorbit cu cineva apropiat şi spunea că e bine. Chiar mă bucuram: „Poate dă Dumnezeu şi trece pandemia asta şi să ne întâlnit şi să vorbim şi să glumim”, îi ziceam. Uitaţi că nu s-a mai putut”, a declarat, cu vocea gâtuită de lacrimi, îndrăgita interpretă din Moldova.