Daniela Marcoci, noul manager al Spitalului Judeţean Neamţ: Vom încerca să limităm greşelile pe care le-am văzut la Suceava

Daniela Marcoci este noul manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, începând din data de 10 aprilie. Aceasta a fost aleasă în locul lui Florin Apostoae, pus în funcție în urmă cu doar câteva zile.    

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 10:08
Daniela Marcoci, noul manager al Spitalului Judeţean Neamţ: Vom încerca să limităm greşelile pe care le-am văzut la Suceava

Daniela Marcoci a declarat că împreună cu echipa sa va încerca să limiteze greșelile pe care le-a observat la Suceava.

„Lucrurile au evoluat într-o săptămână categoric. Voi cunoaște realitatea și împreună cu echipa voi încerca să limităm greșelile pe care le-am văzut la Suceava sau să nu existe, pentru că din păcate ceea ce s-a întâmplat acolo a fost din cauza greșelilor, necoordonării corespunzătoare și faptului că nu s-a înțeles gravitatea situației de multă lume, inclusiv personalul medical”, a spus Marcoci.

Citește și: Directorul Spitalului Judeţean Neamţ, demis din funcţie. Florin Apostoae, revocat înainte de vizita ministrului Sănătăţii

Daniela Marcoci a fost pusă în locul lui Florin Apostoae, care a fost pus în funcție în urmă cu câteva zile. Revocarea s-a făcut prin ordin de la Minister, fără a se preciza vreun motiv pentru această schimbare, după cum a confirmat fostul manager.

Managerul Spitalului Judeţean Neamţ a fost demis

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, Toader Mocanu, a fost demis de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. Informaţia a fost confirmată, vineri, la România TV de George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ.

În cadrul emisiunii „News line” prezetată de Cristina Şincai, prefectul judeţului Neamţ a explicat că Toader Mocanu a fost numit manager interimar al Spitalului Judeţean Neamţ pe 16 martie.

„În aproximativ două săptămâni nu a performat, nefiind medic de profesie. Spitalul Judeţean Neamţ este spital pentru tratarea COVID-19. Domnul Arsene l-a demis pe managerul Spitalului Judeţean”, a declarat George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ, la România TV.

Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a vorbit la România TV despre motivul demiterii managerului Spitalului Judeţean Neamţ, care este unitate medicală pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

„Este o situaţie absolut normală în perioada de criză. E clar că trebuie să acţioneze rapid şi care să cunoască protocoale. Nu e timp pentru a aştepta”, a spus dr. Adrian Marinescu.

Potrivit monitorulneamt.ro, manager interimar va fi Florin Apostoae, fost şef al Spitalului Tîrgu Neamţ.

Demisia lui Toader Mocanu vine după ce prefectul de Neamţ, George Lazăr, a ieşit public cerîndu-i demiterea, acuzîndu-l de incompetenţă, iar Parchetul a anunţat deschiderea unui dosar penal vizînd modul în care a fost tratat un pacient care a fost diagnosticat cu COVID 19 abia a treia oară cînd a ajuns la spital.

Ulterior, pacientul a fost plimbat pe o targă, învelit doar cu o pătură, fiind trimis la un spital din Iaşi.