Directorul Spitalului Judeţean Neamţ, demis din funcţie. Florin Apostoae, revocat înainte de vizita ministrului Sănătăţii

Florin Apostoae, directorul interimar al Spitalului Judeţean Neamţ, a fost demis joi seara, înainte de vizita ministrului Sănătăţii la unitatea medicală. Revocarea are loc la câteva zile de la numirea sa în funcţie, pe 4 aprilie.

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 06:49
Directorul Spitalului Judeţean Neamţ, demis din funcţie. Florin Apostoae, revocat înainte de vizita ministrului Sănătăţii

Anunţul privind revocarea a fost făcut chiar de Florin Apostoae, la Antena 3, transmite News.ro.

Florin Apostoae a precizat că joi seara a primit de la Ministerul Sănătăţii ordinul de revocare din funcţie. Medicul susţine că probabil se doreşte ca, în contextul epidemiei de coronavirus, funcţia să fie preluată de un medic epidemiolog, iar el este specializat în medicina de urgenţă.

Fost director al Spitalului din Târgu Neamţ, Apostoae a fost numit interimar la conducerea spitalului din Piatra Neamţ în 4 aprilie, după ce fostul manager, Toader Mocanu, a renunţat la post din motive de sănătate.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru va face vineri o vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, în condiţiile în care în judeţul Neamţ se află pe poziţia a cincea la nivel naţional ca număr de îmbolnăviri cu coronavirus.

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a primit în cursul serii de joi, 30 de pacienţi confirmaţi cu coronavirus care erau internaţi la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, întrucât medicii nemţeni nu mai fac faţă numărului mare de cazuri.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat joi, că nu sunt secţii închise la spitalul din Piatra Neamţ, dar acestea funcţionează cu un personal la limită, având în vedere că mai multe cadre medicale sunt infectate cu coronavirus sau în autoizolare.

Nelu Tătaru a precizat că ministerul urmăreşte ca acest focar să nu se extindă.